Μαστιχωτό παγωτό (Dondurma) από τον Άκη Πετρετζίκη
Tο dondurma είναι διάσημο παγωτό της Τουρκιάς και σημαίνει «παγωμένο». Έχει μαστιχωτή υφή και είναι γνωστό ως «το παγωτό που δεν λιώνει εύκολα».
Δύο από τα βασικά υλικά της παραδοσιακής συνταγής είναι το κατσικίσιο γάλα και το σαλέπι. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι μια κοντινή εκδοχή και θα σας ξετρελάνει!
Συστατικά
1,5 λίτρο γάλα πλήρες
200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 ½ κ.γ. σαλέπι, σε σκόνη
½ κ.γ. μαστίχα, σε σκόνη
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
Δείτε βήμα - βήμα τη συνταγή στο akispetretzikis.com