Ιδού το ακριβότερο παγωτό του κόσμου με το βρώσιμο φύλλο χρυσού - Η μια μπάλα κοστίζει 6.700 δολάρια
Taste

Ιδού το ακριβότερο παγωτό του κόσμου με το βρώσιμο φύλλο χρυσού - Η μια μπάλα κοστίζει 6.700 δολάρια

Το ακριβότερο παγωτό στον κόσμο, σας παρουσιάζουμε σήμερα και επειδή φαντάζει κάπως ουτοπικό να σκεφτούμε πως μπορεί να το δοκιμάσουμε, σημαντικό είναι να το δούμε σε πρώτη φάση.

Κάθε χρόνο, η βιομηχανία του παγωτού παρουσιάζει στην αγορά νέες γεύσεις, που τραβάνε την προσοχή των καταναλωτών.

Το ακριβότερο παγωτό στον κόσμο είναι το λεγόμενο byakuya, ή όπως μεταφράζεται στα ελληνικά "λευκή νύχτα".

Παρασκευάζεται στην Ιαπωνία και κοστίζει 880.000 γιεν (6.211 ευρώ) η μερίδα, γεγονός που -σύμφωνα με τα παγκόσμια ρεκόρ Γκίνες – το καθιστά και επίσημα το πιο ακριβό παγωτό στον κόσμο.

Παγωτό ταχίνι από τον Άκη Πετρετζίκη

https://www.instagram.com/p/CsqNLYYJ7La/

Το byakuya ολοκληρώνεται από ένα βρώσιμο φύλλο χρυσού, δύο είδη τυριού και το "Sakekasu", ένα συστατικό που μοιάζει με πάστα και προέρχεται από τη διαδικασία παρασκευής σάκε.

Το χειροποίητο μεταλλικό κουτάλι, φτιαγμένο από την εταιρεία Kazarikanagu Takeuchi, με την τεχνοτροπία που χρησιμοποιείται στους ιαπωνικούς ναούς, συνοδεύει κάθε συσκευασία.

https://www.instagram.com/p/CsnofSbxZKi/

Οι οδηγίες προς τους πελάτες είναι να ρίχνουν τη λευκή τρούφα στη σωστή υφή του παγωτού, μόλις αυτό μαλακώσει, πριν το ανακατέψουν με ένα χειροποίητο μεταλλικό κουτάλι που τους δίνεται. Επίσης, προτείνεται να αφήσουν το παγωτό να ξεπαγώσει σε θερμοκρασία δωματίου ή να το βάλουν σε φούρνο μικροκυμάτων στα 500 Watt για 10 έως 20 δευτερόλεπτα, αν η υφή του είναι πολύ σκληρή. Επίσης, συνέστησαν να συνδυάσουν τη γευστική δοκιμή με σάκε ή ένα γαλλικό λευκό κρασί.

H Άννα Βίσση τραγουδάει και πουλάει παγωτό σε τουρίστα στην Κέρκυρα! Επικό βίντεο

Παγωτό sandwich με σπιτικά μπισκότα από τον Άκη Πετρετζίκη

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved