Gazpacho από τον Άκη Πετρετζίκη
Το gazpacho (γκασπάτσο) είναι μια παραδοσιακή κρύα σούπας της Ισπανίας με βάση την ντομάτα ή άλλα ωμά λαχανικά ή φρούτα. Συνηθίζεται να τρώγεται πολύ το καλοκαίρι από τους κατοίκους της Ανδαλουσίας ως δροσιστικό πιάτο και μας το προτείνει αυτές τις μέρες ο Άκης Πετρετζίκης.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε, είναι:
Για το ταρτάρ λαχανικών
1 ντομάτα
1/2 κρεμμύδι
1/2 αγγούρι
1/2 κόκκινη πιπεριά
5 γρ. βασιλικό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Για τη σούπα gazpacho
1 κιλό ντομάτες
1 κρεμμύδι
1 αγγούρι
1 κόκκινη πιπεριά
1 πιπεριά τσίλι
1 σκ. σκόρδο
100 γρ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξίδι, από κόκκινο κρασί
200 γρ. ψωμί για τοστ, χωρίς κόρα
5 γρ. δυόσμο, φρέσκο
10 γρ. βασιλικό, φρέσκο
1 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 κ.γ. μπούκοβο, προαιρετικά
αλάτι
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
λάδι βασιλικού
πιπέρι
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com