Arancini με ντομάτα από τον Άκη Πετρετζίκη
Φτιάξετε arancini, το διάσημο ορεκτικό της Ιταλίας, σε μια διαφορετική και πεντανόστιμη εκδοχή που μας προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης! Φτιάξτε μπαλίτσες ρυζιού από ριζότο ντομάτας και γεμίστε τες με μοτσαρέλα!
Τα υλικά που θα χρειαστείτε, είναι:
Για τα arancini
300 γρ. ρύζι αρμπόριο
2 ντομάτες
1 κρεμμύδι
2 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
½ ματσάκι βασιλικό
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
100 γρ. λευκό κρασί
900 γρ. νερό
2 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
70 γρ. βούτυρο
70 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
αλάτι
πιπέρι
Για τη σάλτσα γιαουρτιού
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
ξύσμα λεμονιού, από ½ λεμόνι
1 κ.σ. βασιλικό, φρέσκο
αλάτι
πιπέρι
Για τη σύνθεση
200 γρ. μοτσαρέλα
1 λίτρο ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
3 αυγά, μεσαία
150 γρ. φρυγανιά τριμμένη, ή πάνκο
Για το σερβίρισμα
φύλλα βασιλικού
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com