Taste

Σπετζοφάι με ρύζι μπασμάτι από τον Άκη Πετρετζίκη!

Το σπετζοφάι είναι παραδοσιακός μεζές της ελληνικής και ιταλικής κουζίνας με χωριάτικο λουκάνικο, πιπεριές και κόκκινη σάλτσα. 

Υπάρχουν 2 εκδοχές για την προέλευση της λέξης: Σύμφωνα με την πρώτη η λέξη προέρχεται από την ιταλική λέξη spezzatino που σημαίνει κοκκινιστό και τη λέξη φαΐ. Σύμφωνα με τη δεύτερη η λέξη προέρχεται από την αλβανική λέξη spec που σημαίνει πιπεριά και τη λέξη φαΐ. Στη συγκεκριμένη εκδοχή συνοδέψτε με ρύζι μπασμάτι και μετατρέψτε το σε κυρίως γέυμα!

Θα χρειαστείτε:

Για το ρύζι μπασμάτι

250 γρ. ρύζι μπασμάτι

500 γρ. νερό

3 κ.σ. ελαιόλαδο

ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι

2 κλ. δεντρολίβανο

1 φύλλο δάφνης

αλάτι

πιπέρι

Για το σπετζοφάι

400 γρ. λουκάνικο, χωριάτικο

2 πράσινες πιπεριές

2 πιπεριές Φλωρίνης

1 κρεμμύδι

15 γρ. μαϊντανό, φρέσκο

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 πρέζα μπούκοβο

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

100 γρ. λευκό κρασί

500 γρ. τριμμένες ντομάτες

100 γρ. νερό

2 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη

1 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη

100 γρ. φέτα

αλάτι

πιπέρι

Δείτε βήμα-βήμα τη συνταγή στο akispetretzikis.com

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved