Τραγανή πανσέτα με πουρέ καλαμποκιού από τον Άκη Πετρετζίκη
Μαγειρέψτε την πανσέτα με τον πιο απλό τρόπο που δεν είχατε σκεφτεί ποτέ και φτιάξτε ένα ιδιαίτερο πιάτο με σπιτικό πουρέ καλαμποκιού, όπως ο Άκης Πετρετζίκης.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε, είναι:
1 κιλό πανσέτα, χωρίς κόκαλο, με δέρμα
1 κ.σ. πιπέρι σε κόκκους, μαύρο
2 φύλλα δάφνης
2 κλ. δεντρολίβανο
80 γρ. κορν φλάουρ
2-3 κ.σ. σάλτσα BBQ
αλάτι
1 λίτρο ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Για τον πουρέ καλαμποκιού
340 γρ. καλαμπόκι , σε κονσέρβα, στραγγισμένο
40 γρ. βούτυρο
150 γρ. γάλα πλήρες
80 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
αλάτι
Για το σερβίρισμα
φύλλα ρίγανης
πιπέρι
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ