Τραχανότο με ντομάτα και απάκι από τον Άκη Πετρετζίκη
Βάλτε τον τραχανά στη διατροφή σας ξεκινόντας από αυτήν τη συνταγή! Φτιάξτε ένα πεντανόστιμο τραχανότο με ντομάτα και απάκι! Ιδανικό για ένα επίσημο τραπέζι αλλά και για τα καθημερινά σας τραπέζια σας προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε, είναι:
300 γρ. τραχανά γλυκό
200 γρ. απάκι
2 ντομάτες
1 κρεμμύδι
2 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
½ κ.σ. πελτέ ντομάτας
100 γρ. λευκό κρασί
700 γρ. νερό, βραστό
70 γρ. βούτυρο
70 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
½ κ.σ. ρίγανη, αποξηραμένη
10 γρ. σχοινόπρασο
αλάτι
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
γραβιέρα, σε flakes
σχοινόπρασο
πιπέρι
ελαιόλαδο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com