Ψητή σπαλομπριζόλα με πατάτες baby και σάλτσα μανιταριών από τον Άκη Πετρετζίκη!
Δείτε πώς να φτιάξετε ψητή μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα με smashed πατάτες baby και μια βελούδινη λευκή σάλτσα μανιταριών. Ιδανική συνταγή για το κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι ή ένα δείπνο με φίλους!
Θα χρειαστείτε:
Για τη σπαλομπριζόλα
2 κιλά σπαλομπριζόλα μοσχαρίσια, χωρίς κόκαλο
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
5 κλ. θυμάρι
5 κλ. δεντρολίβανο
2 σκ. σκόρδο
2 κ.σ. βούτυρο
αλάτι
πιπέρι
Για τις πατάτες baby
1 κιλό πατάτες baby, βρασμένες
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκ. σκόρδο
3-4 κλ. θυμάρι
4 κλ. δεντρολίβανο
2-3 κ.σ. μέλι
αλάτι
πιπέρι
Για τη σάλτσα μανιταριών
200 γρ. μανιτάρια champignon
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
60 γρ. βούτυρο
2-3 κλ. θυμάρι
1 κύβο κότας
1 κ.σ. γεμάτη αλεύρι γ.ο.χ.
200 γρ. λευκό κρασί
400 γρ. νερό
1/2 κ.σ. λάδι τρούφας
αλάτι
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
πιπέρι
θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
Δείτε βήμα-βήμα τη συνταγή στο akispetretzikis.com