Taste

Τάρτα με αχλάδια και σάλτσα καραμέλας-σοκολάτας από τον Άκη Πετρετζίκη!

Εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας φτιάχνοντας για επιδόρπιο μια γλυκιά τάρτα με καραμελωμένα αχλάδια. Συνοδέψτε με μια σάλτσα καραμέλας-σοκολάτας για να την απογειώσετε!

Θα χρειαστείτε:

Για τη ζύμη

250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα για το άνοιγμα της ζύμης

50 γρ. άχνη ζάχαρη

½ κ.γ. αλάτι

150 γρ. βούτυρο

1 κρόκο, από μεσαίο αυγό

Για τη γέμιση

600 γρ. αχλάδια

50 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

1 κ.σ. βούτυρο

½ κ.γ. κανέλα

20 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

1 πρέζα αλάτι

Για τη σύνθεση

1 ασπράδι, για το άλειμμα

1 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη, για το πασπάλισμα

Για τη σάλτσα καραμέλα-σοκολάτα

50 γρ. κουβερτούρα γάλακτος

100 γρ. κρέμα γάλακτος 35%

40 γρ. γλυκόζη

50 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

40 γρ. βούτυρο

1 πρέζα αλάτι

Για το σερβίρισμα

φύλλα δυόσμου

Δείτε βήμα-βήμα τη συνταγή στο akispetretzikis.com

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved