Τάρτα με αχλάδια και σάλτσα καραμέλας-σοκολάτας από τον Άκη Πετρετζίκη!
Εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας φτιάχνοντας για επιδόρπιο μια γλυκιά τάρτα με καραμελωμένα αχλάδια. Συνοδέψτε με μια σάλτσα καραμέλας-σοκολάτας για να την απογειώσετε!
Θα χρειαστείτε:
Για τη ζύμη
250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα για το άνοιγμα της ζύμης
50 γρ. άχνη ζάχαρη
½ κ.γ. αλάτι
150 γρ. βούτυρο
1 κρόκο, από μεσαίο αυγό
Για τη γέμιση
600 γρ. αχλάδια
50 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 κ.σ. βούτυρο
½ κ.γ. κανέλα
20 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 πρέζα αλάτι
Για τη σύνθεση
1 ασπράδι, για το άλειμμα
1 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη, για το πασπάλισμα
Για τη σάλτσα καραμέλα-σοκολάτα
50 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
100 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
40 γρ. γλυκόζη
50 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
40 γρ. βούτυρο
1 πρέζα αλάτι
Για το σερβίρισμα
φύλλα δυόσμου
Δείτε βήμα-βήμα τη συνταγή στο akispetretzikis.com