Γιουβέτσι χοιρινό από τον Άκη Πετρετζίκη!
Φτιάξτε μια διαφορετική εκδοχή του αγαπημένου παραδοσιακού φαγητού αντικαθιστώντας το μοσχάρι με χοιρινό! Δείτε όλα τα μυστικά για να μην λασπώσει το κριθαράκι και να πετύχετε το πιο ζουμερό κρέας!
Θα χρειαστείτε:
1 κιλό χοιρινό λαιμό
300 γρ. κριθαράκι, μέτριο
6-7 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
2 σκ. σκόρδο
2 πρέζες κρυσταλλική ζάχαρη
1 κ.σ. γεμάτη πελτέ ντομάτας
400 γρ. τριμμένες ντομάτες
800 γρ. νερό
2 φύλλα δάφνης
1 στικ κανέλας
1 κ.σ. ρίγανη, αποξηραμένη
αλάτι
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
μαϊντανό, ψιλοκομμένο
50 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Δείτε βήμα-βήμα τη συνταγή στο akispetretzikis.com
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ