Cheesecake με μήλα και καραμέλα από τον Άκη Πετρετζίκη
Δείτε πώς να φτιάξετε λαχταριστό cheesecake με μήλα και καραμέλα! Με τραγανή βάση από μπισκότα, γέμιση από πλούσια κρέμα και επικάλυψη από καραμελωμένα μήλα, crumble αμυγδάλου και σάλτσα καραμέλας σας προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε, είναι:
Για τη σάλτσα καραμέλας
250 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
40 γρ. βούτυρο
300 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, χλιαρή
Για τη βάση
250 γρ. μπισκότα τύπου digestive
100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
Για το crumble
50 γρ. μαύρη μαλακή ζάχαρη
50 γρ. αμύγδαλα, ωμά χωρίς φλούδα
50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
½ κ.γ. κανέλα
¼ κ.γ. αλάτι
50 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
Για τα μήλα
2 κόκκινα μήλα
1 κ.γ. κανέλα
2 κ.γ. κορν φλάουρ
Για την κρέμα
800 γρ. τυρί κρέμα
240 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλα
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
5 αυγά, μεσαία
1 κρόκο, από μεσαίο αυγό
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, πλήρες
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com