Πατσαβουρόπιτα με κολοκύθα, σταφίδες και καρύδια από τον Άκη Πετρετζίκη
Δείτε πώς να φτιάξετε την απόλυτη πατσαβουρόπιτα με κολοκύθα, σταφίδες, καρύδια και μπαχαρικά! Ένα τέλειο φθινοπωρινό γλυκό για να συνοδέψεις τον καφέ σου σας προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε, είναι:
450 γρ. φύλλα κρούστας για γλυκά
1 κιλό κολοκύθα, με τη φλούδα χωρίς σπόρια
120 γρ. ξανθές σταφίδες
120 γρ. καρύδια
100 γρ. νερό
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
¼ κ.γ. τριμμένο γαρίφαλο
3 αυγά, μεσαία
200 γρ. σπορέλαιο
100 γρ. χυμό πορτοκαλιού
250 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
1 βανιλίνη
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
ελαιόλαδο, για το ταψί
Για το σερβίρισμα
άχνη ζάχαρη
κανέλα
φύλλα δυόσμου
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com