Ριγκατόνι Alfredo με κοτόπουλο από τον Άκη Πετρετζίκη!
Η σάλτσα Alfredo φαίνεται να δημιουργήθηκε από τον Alfredo di Lelio ο οποίος προσπαθούσε να πείσει τη λεχώνα γυναίκα του να φάει και έφτιαξε αυτήν τη μακαρονάδα.
Σε αυτή την εκδοχή φτιάξτε εύκολα και γρήγορα ζυμαρικά Αlfredo με ριγκατόνι, κοτόπουλο, κρέμα γάλακτος και παμεζάνα.
Θα χρειαστείτε:
500 γρ. ριγκατόνι
500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
50 γρ. βούτυρο
1 κ.γ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
1 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
παρμεζάνα, τριμμένη
πιπέρι , φρεσκοτριμμένο
Δείτε βήμα-βήμα τη συνταγή στο akispetretzikis.com