Μοσχαράκι λεμονάτο στη χύτρα ταχύτητας από τον Άκη Πετρετζίκη!
Μια εκδοχή για λεμονάτο μοσχαράκι που μαγειρεύεται στη χύτρα, εξοικονομώντας χρόνο. Συνοδέψτε το με τις πιο τραγανές τηγανητές πατάτες.
Θα χρειαστείτε:
Για το μοσχαράκι
1,5 κιλό μοσχαρίσιο κιλότο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 καρότα
2 στικ σέλερι
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια
χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια
250 γρ. νερό
1 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. κύμινο, προαιρετικά
αλάτι
πιπέρι
Για τις τηγανητές πατάτες
1 κιλό πατάτες
40 γρ. κορν φλάουρ
αλάτι
1 λίτρο ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα
πιπέρι , φρεσκοτριμμένο
φύλλα ρίγανης
Δείτε βήμα-βήμα τη συνταγή στο akispetretzikis.com