Ρύζι με καλαμαράκια από τον Άκη Πετρετζίκη, ιδανικό για την περίοδο της νηστείας!
Αν ψάχνετε μια εύκολη συνταγή με θαλασσινά για την περίοδο της νηστείας, δείτε πώς να φτιάξετε κοκκινιστό ρύζι με καλαμαράκια σε ένα μόνο σκεύος!
Συστατικά
- 370 γρ. καλαμάρι, σε κονσέρβα (225γρ.στραγγισμένο)
- 250 γρ. ρύζι, αρμπόριο ή γλασέ
- 3-5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 400 γρ. ντομάτες, τριμμένες
- 1 λίτρο νερό
- 1 ½ κ.σ. άνηθο, φρέσκο
- αλάτι
- πιπέρι
Δείτε βήμα - βήμα τη συνταγή στο akispetretzikis.com