Καρυδόπιτα με φύλλο κρούστας από τον Άκη Πετρετζίκη!
Δοκιμάστε μια διαφορετική πεντανόστιμη εκδοχή της παραδοσιακής καρυδόπιτας με φύλλο κρούστας. Το απόλυτο σιροπιαστό γλυκό που θα λατρέψετε!
Θα χρειαστείτε:
Για το σιρόπι
600 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
600 γρ. νερό
φλούδες πορτοκαλιού
1 στικ κανέλας
100 γρ. μέλι
Για την καρυδόπιτα
450 γρ. φύλλα κρούστας για γλυκά
300 γρ. καρύδια
4 αυγά, μεσαία
150 γρ. χυμό πορτοκαλιού
200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κ.σ. κανέλα
¼ κ.γ. τριμμένο γαρίφαλο
1 βανιλίνη
20 γρ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
200 γρ. ηλιέλαιο, + 2 κ.σ. έξτρα για τη φόρμα
αλεύρι γ.ο.χ., για τη φόρμα
Για το σερβίρισμα
παγωτό βανίλια
φλούδες πορτοκαλιού
φύλλα δυόσμου
Δείτε βήμα-βήμα τη συνταγή στο akispetretzikis.com