Μπακλαβάς ακορντεόν από τον Άκη Πετρετζίκη!
Δείτε αναλυτικά τη συνταγή για μπακλαβά ακορντεόν, μια διαφορετική και πεντανόστιμη εκδοχή του αγαπημένου σιροπιαστού γλυκού!
Τυλίξτε τα φύλλα σε σχήμα ακορντεόν και θα έχετε το απόλυτο γλυκό!
Θα χρειαστείτε:
Για το σιρόπι
350 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
200 γρ. νερό
φλούδες λεμονιού, από 1 λεμόνι
Για τη γέμιση
200 γρ. καρύδια, ψίχα
1 κ.σ. κοφτή κανέλα
¼ κ.γ. τριμμένο γαρίφαλο
50 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
50 γρ. τριμμένη φρυγανιά
Για τη σύνθεση
10 φύλλα κρούστας για γλυκά
200 γρ. βούτυρο
Δείτε βήμα-βήμα τη συνταγή στο akispetretzikis.com