Γλυκό ψωμί κολοκύθας από τον Άκη Πετρετζίκη
Φτιάξτε το πιο νόστιμο γλυκό ψωμί κολοκύθας και αφήστε το σπίτι να μοσχομυρίσει από τα μπαχαρικά σας προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης. Συνδυάστε το με ένα λαχταριστό γλάσο με μέλι, κανέλα και μήλο.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε, είναι:
Για τον πουρέ κολοκύθας
1 κιλό κολοκύθα
Για το ψωμί
βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου για το άλειμμα της φόρμας
180 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα για το πασπάλισμα της φόρμας
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. τριμμένο γαρίφαλο
1/2 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
1/2 κ.γ. μπαχάρι
1/4 κ.γ. τζίντζερ
400 γρ. πουρέ κολοκύθας
200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
110 γρ. ηλιέλαιο
3 αυγά, μέτρια
60 γρ. καρυδόψιχα, ψιλοκομμένη
Για την επικάλυψη
100 γρ. μέλι
50 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1/4 κ.γ. κανέλα
1 κόκκινο μήλο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com