Οι σούπερ γιορτινές συνταγές της Μυρτώς Αλικάκη και της Βανδή – Το τραπέζι σου θα... απογειωθεί!
Χριστούγεννα χωρίς γευστικές δημιουργίες δεν γίνονται! Αν ακόμα ψάχνεις έμπνευση για το γιορτινό τραπέζι, οι συνταγές της Μυρτώς Αλικάκη και της Δέσποινας Βανδή είναι εδώ για να σε σώσουν! Από λαχταριστά κυρίως πιάτα μέχρι πεντανόστιμο ψωμί, αυτές οι συνταγές θα κλέψουν τις εντυπώσεις.
Κοτόπουλο στη γάστρα από τη Μυρτώ Αλικάκη
Μια μοναδική συνταγή για ζουμερό κοτόπουλο με άρωμα Χριστουγέννων!
Αργυρός: Το πανύψηλο χριστουγεννιάτικο δέντρο στο σπίτι του και η στιγμή που βάζει το αστέρι
Υλικά:
- Κοτόπουλο
- Πελτές ντομάτας
- Χυμός ανανά
- Λαχανικά
- Ρύζι
Εκτέλεση:
Αλείφεις το κοτόπουλο με πελτέ και χυμό ανανά και το αφήνεις να μαριναριστεί για μισή ώρα. Το βάζεις στη γάστρα με λαχανικά, ελαιόλαδο, ρίγανη ή ματζουράνα και ψήνεις για 1,5 ώρα. Σερβίρεις με βρασμένο ρύζι και απολαμβάνεις ένα πιάτο που θα σε συναρπάσει!
Η τάρτα των Χριστουγέννων με τυριά από τη Μυρτώ Αλικάκη
Αυτή η συνταγή είναι η απόλυτη λύση για ένα εντυπωσιακό ορεκτικό.
Υλικά:
- Φύλλο για τάρτα
- Σάλτσα ντομάτας
- Φέτα
- Καπνιστό τυρί
- Μοτσαρέλα
- Αυγά
- Γάλα
- Μπούκοβο
Εκτέλεση:
Στρώνεις φύλλο στην ταρτιέρα, προσθέτεις σάλτσα ντομάτας και τα τυριά. Αναμειγνύεις τα αυγά με γάλα και μπούκοβο, τα ρίχνεις από πάνω και ψήνεις στους 200°C για 40 λεπτά. Το αποτέλεσμα; Ένα πιάτο που θα εξαφανιστεί από το τραπέζι σε χρόνο ρεκόρ!
Χοιρινό με πατατούλες και ανανά στον φούρνο από τη Μυρτώ Αλικάκη
Ένα πιάτο που συνδυάζει το γλυκό και το αλμυρό, χαρίζοντας έναν μοναδικό γιορτινό συνδυασμό.
Υλικά:
- Χοιρινό μπούτι (ολόκληρο)
- Πατάτες
- Ανανάς (κονσέρβα)
- Σιρόπι ανανά
- Βούτυρο
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Αλατοπιπερώνεις το χοιρινό, προσθέτεις βούτυρο και το ψήνεις στον φούρνο για λίγη ώρα. Προσθέτεις τις πατατούλες, τον ανανά και το σιρόπι, μαζί με λίγο ελαιόλαδο. Ψήνεις για δύο ώρες σε μέτρια θερμοκρασία και τα τελευταία 20 λεπτά ξεσκεπάζεις για να ροδίσει. Το αποτέλεσμα είναι θεϊκό!
Κοτόπουλο με μουστάρδα, κρασί και κρέμα γάλακτος από τη Μυρτώ Αλικάκη
Ένα πιάτο που απογειώνει την κλασική γεύση του κοτόπουλου.
Υλικά:
- Κοτόπουλο (σε μερίδες)
- Λευκό κρασί
- Κρέμα γάλακτος
- Μουστάρδα
- Ελαιόλαδο
- Ρίγανη
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Πασπαλίζεις το κοτόπουλο με ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και το τοποθετείς στη γάστρα. Ανακατεύεις το κρασί, την κρέμα γάλακτος και τη μουστάρδα, και περιχύνεις το κοτόπουλο. Ψήνεις στους 200°C για μία ώρα με καπάκι και στη συνέχεια αφαιρείς το καπάκι για να ροδίσει. Σέρβιρε με ρύζι για απόλυτη απόλαυση!
Το τέλειο ψωμί από τη Δέσποινα Βανδή
Αυτή η συνταγή για ψωμάκι είναι τόσο εύκολη που θα γίνει το highlight του τραπεζιού σου.
Υλικά:
- 1 φλ. χλιαρό νερό
- 2 φακ. ξηρή μαγιά
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κ.σ. αλάτι
- 3 φλ. αλεύρι
Εκτέλεση:
Ανακατεύεις τα υλικά και αφήνεις τη ζύμη να φουσκώσει. Αν θέλεις έξτρα γεύση, προσθέτεις φέτα και θυμάρι. Ψήνεις στους 180°C μέχρι να ροδίσει και απολαμβάνεις το πιο αφράτο ψωμί που έχεις δοκιμάσει!
Bonus: Τα vegan πατατοπιτάκια της Δέσποινας Βανδή
Για όσους αγαπούν τις πιο ελαφριές επιλογές, αυτά τα πατατοπιτάκια είναι ιδανικά!
Υλικά:
- Πατάτες
- Λαχανικά
- Vegan τυρί
Εκτέλεση:
Πολτοποιείς τις πατάτες, προσθέτεις αλεύρι και γεμίζεις με λαχανικά και vegan τυρί. Τα ψήνεις στο φούρνο ή τα τηγανίζεις και απολαμβάνεις ένα γευστικό σνακ για όλες τις ώρες.
Διαβάστε επίσης:
Κέιτ Μίντλετον: Έτοιμη για τη λαμπερή χριστουγεννιάτικη γιορτή στο Αβαείο – Όλες οι λεπτομέρειες!
Άφωνοι στο Καλημέρα Ελλάδα - Στόλισε το αυτοκίνητό του με 1.780 χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια
Ιωάννα Τούνη: Το πανύψηλο χριστουγεννιάτικο δέντρο της και ο λόγος που τρύπησε τον τοίχο