Βάσω Λασκαράκη: Αυτή είναι η συνταγή της για κουραμπιέδες! Όποιος δοκίμασε δεν μπορεί να φάει άλλους
Η Βάσω Λασκαράκη φτιάχνει τους πιο νόστιμους κουραμπιέδες και γι΄αυτό κάθε χρόνο όσοι έχουν χάσει τη συνταγή της ψάχνουν να τη βρουν ξανά.
Η ηθοποιός, έχει μοιραστεί στο παρελθόν τη συνταγή της για νόστιμους κουραμπιέδες και οι διαδικτυακοί της φίλοι φρόντισαν να την κάνουν viral καθώς την εκτέλεσαν και ενθουσιάστηκαν από το αποτέλεσμα.
Νικόλιζα: H Λασκαράκη μου έχει σώσει τη ζωή & μπορεί να ακούγεται υπερβολικό, αλλά είναι αλήθεια!
Μην ανησυχείς γιατί εμείς την έχουμε κρατήσει και σου την παρουσιάζουμε αναλυτικά παρακάτω...
Υλικά:
- 2 κιλά βούτυρο
- 750γρ. Ζάχαρη άχνη
- 4 κιλά αλεύρι
- 800γρ. Αμύγδαλα
- 1 σφηνάκι κονιάκ
Εκτέλεση:
Χτυπάμε το βούτυρο στην ταχύτητα 2. Μόλις μαλακώσει λίγο, ρίχνουμε τη ζάχαρη.
Μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο, βάζουμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ (καθαρισμένα και καβουρδισμένα). Χτυπάμε για πολύ λίγο το μίγμα (Να μείνουν μεγάλα κομμάτια, όχι να γίνει σκόνη).
Προσθέτουμε το κονιάκ και τα αμύγδαλα.
Προσθέτουμε το αλεύρι ( η ποσότητα εξαρτάται από την ποιότητα του βουτύρου και το χτύπημα).
Το μίγμα είναι έτοιμο για να σχηματίσουμε τους κουραμπίεδες.
Ψήνουμε στους 160-170 βαθμούς Κελσίου για 30 περίπου λεπτά.