Δίπλες από τον Άκη Πετρετζίκη
Η καλύτερη συνταγή για τις πιο τραγανές και τέλεια σιροπιασμένες δίπλες μας προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης! Πασπαλίστε με μέλι και καρύδια και σερβίρετε τους καλεσμένους στα γιορτινά τραπέζια!
Τα υλικά που θα χρειαστείτε, είναι:
500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
5 αυγά, μεσαία
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι
2 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
1-2 κ.σ. νερό, προαιρετικά
400 ml σπορέλαιο, για το τηγάνισμα
Για το σιρόπι
800 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
800 γρ. νερό
2 στικ κανέλα
χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
50 γρ. μέλι
Για το σερβίρισμα
μέλι
καρύδια, σπασμένα
Δείτε την εκτέλεση στο akispetretzikis.com