Αλμυρή τάρτα με γιαούρτι, blue cheese και προσούτο από τον Άκη Πετρετζίκη
Φτιάξτε μια εύκολη αλμυρή τάρτα με βάση από έτοιμο φύλλο κουρού και μια αφράτη, κρεμώδη γέμιση από γιαούρτι, blue cheese και παρμεζάνα.
Σερβίρετε με προσούτο και ρόκα για το τέλειο αποτέλεσμα!
Συστατικά
Για τη βάση
1 φύλλο ζύμης κουρού, 325 γρ.
Για τη γέμιση
350 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 5%
3 αυγά, μεσαία
1 κρόκο, από μεσαίο αυγό
250 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
1 κ.σ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
αλάτι
πιπέρι
Δείτε βήμα - βήμα τη συνταγή στο akispetretzikis.com