Φιλέτο γαλοπούλας ακορντεόν με σάλτσα πορτοκαλιού από τον Άκη Πετρετζίκη!
Taste

Φιλέτο γαλοπούλας ακορντεόν με σάλτσα πορτοκαλιού από τον Άκη Πετρετζίκη!

Δοκιμάστε μια διαφορετική και πεντανόστιμη εκδοχή της γαλοπούλας! 

Φτιάξτε φιλέτο γαλοπούλας ακορντεόν με μπέικον, τυρί, δαμάσκηνα και πορτοκάλι και συνοδέψτε το με μια αρωματική σάλτσα πορτοκαλιού!

Θα χρειαστείτε:

Για τη μαρινάδα

1 κ.σ. μέλι

1 κ.σ. μουστάρδα

1-2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 σκ. σκόρδο

1 κ.γ. θυμάρι, ψιλοκομμένο

αλάτι

πιπέρι

Για τη γαλοπούλα

1 κιλό φιλέτο στήθος γαλοπούλας

10 φέτες μπέικον, 200 γρ.

100 γρ. δαμάσκηνα, αποξηραμένα

1 πορτοκάλι

100 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο

3-4 κλ. δεντρολίβανο

Για τη σάλτσα πορτοκαλιού

ξύσμα πορτοκαλιού, από 2 πορτοκάλια

χυμό πορτοκαλιού, από 2 πορτοκάλια

100 γρ. νερό

1 κύβο κότας

2 κ.σ. σπορέλαιο

1 κ.σ. γεμάτη αλεύρι γ.ο.χ.

Για το σερβίρισμα

πουρέ πατάτας

θυμάρι, ψιλοκομμένο

Δείτε βήμα-βήμα τη συνταγή στο akispetretzikis.com

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved