Πανσέτα στον φούρνο με γλυκοπατάτες από τον Άκη Πετρετζίκη!
Δείτε πώς να φτιάξετε τραγανή πανσέτα στον φούρνο με γλυκοπατάτες.
Ένα γιορτινό κυρίως πιάτο, ιδανικό είτε για το οικογενειακό κυριακάτικο τραπέζι, είτε για ένα γιορτινό επίσημο γεύμα.
Θα χρειαστείτε:
2 κιλά πανσέτα, κομμάτι (με λίπος, χωρίς δέρμα)
15-20 γρ. αλάτι
1 κ.γ. πιπέρι
1 κ.σ. πάπρικα, καπνιστή
1 κ.σ. σκόνη σκόρδου
200 γρ. σάλτσα BBQ
150 γρ. λευκό κρασί
300 γρ. νερό
Για τις γλυκοπατάτες
1.300 γρ. γλυκοπατάτες
1 κ.γ. πάπρικα, προαιρετικά
1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
φύλλα ρίγανης
Δείτε βήμα-βήμα τη συνταγή στο akispetretzikis.com