Χριστουγεννιάτικη μπολονέζ με κιμά γαλοπούλας και κάστανα από τον Άκη Πετρετζίκη
Φέτος τις γιορτές δοκιμάστε να φτιάξετε τη χριστουγεννιάτικη εκδοχή της αγαπημένης μπολονέζ με κιμά γαλοπούλας, κάστανα, σταφίδες, κουκουνάρι και παρμεζάνα!
Για τα ζυμαρικά
500 γρ. στριφτόνι με ντομάτα
αλάτι
Για τον κιμά
600 γρ. κιμά γαλοπούλας
400 γρ. κάστανα, βρασμένα
1 καρότο
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
½ κ.γ. κανέλα
1 πρέζα τριμμένο γαρίφαλο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
100 γρ. κόκκινο κρασί
500 γρ. τριμμένες ντομάτες
400 γρ. νερό
50 γρ. σταφίδες
150 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
50 γρ. κουκουνάρι, καβουρδισμένο
100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
½ ματσάκι μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
μαϊντανό, ψιλοκομμένο
παρμεζάνα, σε flakes
πιπέρι
Δες όλη τη συνταγή στο akispetretzikis.com
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ