Χοιρινά μπριζολάκια με σάλτσα βουτύρου από τον Άκη Πετρετζίκη
Δείτε πώς να φτιάξετε χοιρινά μπριζολάκια με σάλτσα βουτύρου. Ένα πεντανόστιμο κυρίως πιάτο μας προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε, είναι:
Για τη σάλτσα βουτύρου (beurre blanc)
250 γρ. βούτυρο
½ κρεμμύδι
6-7 κόκκους πιπεριού
7-8 κλ. θυμάρι
50 γρ. λευκό κρασί
80 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
χυμό λεμονιού, από ½ λεμόνι
αλάτι
Για τα μπριζολάκια
1 κιλό χοιρινά μπριζολάκια, λαιμού
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
80 γρ. μουστάρδα
40 γρ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
1 κ.σ. μέλι
2 σκ. σκόρδο
2-3 κλ. θυμάρι
αλάτι
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
κουσκούς
μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ