
Λαγάνα από τον Άκη Πετρετζίκη!
Δείτε αναλυτικά πώς να πετύχετε την απόλυτη λαγάνα, το αγαπημένο παραδοσιακό ψωμί της Καθαράς Δευτέρας. Μπορείτε να τη φτιάξετε με ή χωρίς μίξερ. Ιδανική για το τραπέζι της Σαρακοστής.
Θα χρειαστείτε:
500 γρ. σκληρό αλεύρι, + έξτρα για τα χέρια μας και το άνοιγμα της ζύμης
350 ml νερό, σε θερμοκρασία δωματίου
10 γρ. ξηρή μαγιά
1 πρέζα κρυσταλλική ζάχαρη
12 γρ. αλάτι
2 κ.σ. ελαιόλαδο, + έξτρα για το μπολ
Για το άλειμμα
2 κ.σ. νερό, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
σουσάμι
ελαιόλαδο, για το άλλειμα
Δείτε βήμα-βήμα τη συνταγή στο akispetretzikis.com