Λαγάνα από τον Άκη Πετρετζίκη!
Taste

Λαγάνα από τον Άκη Πετρετζίκη!

Δείτε αναλυτικά πώς να πετύχετε την απόλυτη λαγάνα, το αγαπημένο παραδοσιακό ψωμί της Καθαράς Δευτέρας. Μπορείτε να τη φτιάξετε με ή χωρίς μίξερ. Ιδανική για το τραπέζι της Σαρακοστής.

Θα χρειαστείτε:

500 γρ. σκληρό αλεύρι, + έξτρα για τα χέρια μας και το άνοιγμα της ζύμης

350 ml νερό, σε θερμοκρασία δωματίου

10 γρ. ξηρή μαγιά

1 πρέζα κρυσταλλική ζάχαρη

12 γρ. αλάτι

2 κ.σ. ελαιόλαδο, + έξτρα για το μπολ

Για το άλειμμα

2 κ.σ. νερό, σε θερμοκρασία δωματίου

1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη

σουσάμι

ελαιόλαδο, για το άλλειμα

Δείτε βήμα-βήμα τη συνταγή στο akispetretzikis.com

© 2010-2025 Gossip-tv.gr - All rights reserved