Τηγανητός μπακαλιάρος με σκορδαλιά φάβας από τον Άκη Πετρετζίκη
Taste

Τηγανητός μπακαλιάρος με σκορδαλιά φάβας από τον Άκη Πετρετζίκη

Δείτε πώς να πετύχετε τον πιο τραγανό τηγανητό μπακαλιάρο χωρίς ξαλμύρισμα και συνοδέψτε τον με σκορδαλιά φάβας, όπως ο Άκης Πετρετζίκης. Ένα αγαπημένο ελληνικό παραδοσιακό πιάτο που τρώμε στην εθνική γιορτή της 25ης Μαρτίου!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε, είναι: Για τη σκορδαλιά φάβας

200 γρ. φάβα

1 κρεμμύδι

900 γρ. νερό

1 κύβο λαχανικών

2 σκ. σκόρδο

20-30 γρ. ξίδι, από λευκό κρασί

75 γρ. ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

Για τον μπακαλιάρο

800 γρ. μπακαλιάρο, φιλέτο, κατεψυγμένο και ξαλμυρισμένο

100 γρ. αλεύρι γ.ό.χ.

100 γρ. κορν φλάουρ

αλάτι

1 λίτρο ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Για το σερβίρισμα

λεμόνι, σε φέτες

μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

DPG NETWORK

©2010-2025 Gossip-tv.gr - All rights reserved