Χρήστος Νέζος: «Στη Νάξο εμπνεύστηκα και την αγαπημένη μου συνταγή στο βιβλίο»
Travel

Χρήστος Νέζος: «Στη Νάξο εμπνεύστηκα και την αγαπημένη μου συνταγή στο βιβλίο»

Μετά από είκοσι επτά χρόνια στην τηλεόραση, παρουσιάζει το πρώτο του ταξιδιωτικό βιβλίο μαγειρικής.

Ο Χρήστος Νέζος που σύνδεσε το όνομα του με τα πρωινά προγράμματα του ΑΝΤ1 και του Mega μιλά για το νέο του εγχείρημα.

Πώς πήρες την απόφαση να γράψεις τώρα ένα βιβλίο με συνταγές μαγειρικής;

«Έγινε ξαφνικά. Πριν από δύο χρόνια ήμουν στη Νάξο και ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, με βοηθούσε σε ένα τηλεοπτικό ρεπορτάζ στις Μικρές Κυκλάδες, και συγκεκριμένα στην Ηράκλεια. Σε κάθε ταξιδιωτικό ρεπορτάζ έκανα πάντα συνέντευξη με μια γυναίκα στην κουζίνα της. Εκείνος, λοιπόν, μου είπε πώς μετά από τόση έρευνα στις συνταγές του τόπου θα έπρεπε να τις κάνω βιβλίο. Έτσι μου μπήκε η ιδέα Πήγα στη Νάξο και ξεκίνησα να φωτογραφίζω. Βλέποντας όμως τους άλλους να απολαμβάνουν τις διακοπές τους ενώ εγώ δούλευα, με έπιασε άρνηση, τα παράτησα και πήγα διακοπές στην Αλάσκα. Εκεί εμπνεύστηκα και την αγαπημένη μου συνταγή στο βιβλίο»

Πώς έγινε αυτό;
«Στην Αλάσκα έφαγα σε ένα εστιατόριο πίτσα με ανανά και ένα τοπικό τυρί. Σκέφτηκα πόσο τέλεια θα ήταν με τη γραβιέρα της Νάξου και όταν γύρισα την έφτιαξα!»

Πώς συγκέντρωσες τις υπόλοιπες συνταγές;
«Από απλούς ανθρώπους. Έκανα ρεπορτάζ και μάθαινα για τα πιο νόστιμα πιάτα. Πήγα στο τοπικό ραδιόφωνο της Νάξου και ρωτούσα για ιδιαίτερες συνταγές. Τότε μου ανέφεραν τις προβάτσες, τονίζοντας μου ότι είναι πολύ δυσεύρετο χόρτο. Όταν ζήτησα να μου δείξουν τι ακριβώς είναι, κατάλαβα πως μιλούσαν για τον αμάραντο», λέει ο ίδιος στο People.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved