Η Τατιάνα Μπλάτνικ στην πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη - Ο έρωτας του Νικόλαου που προκάλεσε ζήλια
Η Τατιάνα Μπλάτνικ, μίλησε για πρώτη φορά στην εκπομπή Πάμε Δανάη και στον Άρη Καβατζίκη και αναφέρθηκε αρχικά στην πλατφόρμα ψυχικής υγείας που έχει δημιουργήσει, αλλά και το περιστατικό από την παιδική ηλικία της που την σημάδεψε.
«Η ιδέα για τη δημιουργία της πλατφόρμας ψυχικής υγείας «Breathe» γεννήθηκε εν μέσω lockdown & πανδημίας, όταν όλοι είχαμε άγχος και ανησυχίες. Ένιωσα ότι το αυτοκίνητο μου ήταν ο ασφαλής μου χώρος και μια μέρα είπα στον εαυτό μου απλά να αναπνεύσει και ότι όλα θα πάνε καλά. Η ψυχική υγειά είναι ένα τεράστιο θέμα που αποτελεί ακόμη ταμπού και μας αφορά όλους. Τα ζητήματα ψυχικής υγείας αποτελούν στίγμα για την κοινωνία μας, εγώ και ο περίγυρός μου είμαστε πολύ ανοιχτοί σε αυτό το θέμα, γι’ αυτό κάναμε το «Breathe».Πρέπει όλοι να καταλάβουμε πως είναι φυσιολογικό να μην είναι κάποιος καλά», δήλωσε αρχικά.
Η αυτοκτονία και το ψυχικό τραύμα
«Έχασα τον πατερά μου όταν ήμουν επτά ετών, αυτοκτόνησε. Γι’ αυτό ακριβώς είναι ένα προσωπικό ταξίδι και μια προσωπική δέσμευση. Πολλοί άνθρωποι μου είπαν να μη μιλήσω για το θάνατο του πατερά μου, να το κρατήσω για το σπίτι μου. Η αλήθεια είναι ότι 800 χιλιάδες άνθρωποι αυτοκτονούν κάθε χρόνο, αυτό σημαίνει ένας άνθρωπος κάθε 30 δευτερόλεπτα… Δεν ήταν η πράξη αυτοχειρίας που με επηρέασε αυτή καθαυτή, αλλά η σιωπή που κάλυψε την πράξη και ότι κάνεις δεν μιλούσε γι’ αυτό», αποκάλυψε η Τατιάνα Μπλάτνικ αναφορικά με την πράξη αυτοχειρίας του πατέρα της.
«Νιώθω ευγνώμων που η οικογένεια μου, μού επέτρεψε να βγω και να μιλήσω, αν μπορώ να βοηθήσω έστω κι έναν άνθρωπο θα βγω να μιλήσω. Το γεγονός συνέβη στα επτά μου, αλλά εγώ το έμαθα όταν ήμουν 14 ετών, και μόνο στα 20 μου κατάφερα πλέον να μιλήσω γι’ αυτό. Το ψυχικό τραύμα ήταν μεγαλύτερο όταν έμαθα την αλήθεια, ίσως οι δάσκαλοι μου να γνώριζαν την αλήθεια, εγώ όμως δεν τη γνώριζα. Μετά από οκτώ χρονιά που ζω εδώ, είναι η πρώτη φορά που πιστεύω πως η Ελλάδα είναι πραγματικά το σπίτι μου», πρόσθεσε.
«Η πρώτη μας συνεργασία είναι με το «peak state», μια διαδικτυακή πλατφόρμα με εκπαιδευτικά εργαλεία, η οποία στηρίζεται και από τον πρίγκιπα Χάρι. Η δεύτερη συνεργασία μας είναι με την πλατφόρμα τηλεθεραπείας «milamou» με εθελοντές επαγγελματίες ψυχολόγους και συμβούλους ψυχικής υγείας», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.
«Είδα την Ελλάδα για πρώτη φορά μέσα από τα μάτια του συζύγου μου»
Η Τατιάνα Μπλάτνικ αναφέρθηκε και στην ζωή της στην Ελλάδα, στο πλευρό του συζύγου της Νικόλαου Γλύξμπουργκ.
«Απολαμβάνω τα απλά πράγματα στη Ελλάδα, όπως το να πάω στο μανάβικο το οποίο αγαπώ γιατί μαγειρεύω. Μού πήρε πολύ καιρό να συνηθίσω να τρώω αργά βραδινό στην Ελλάδα, αλλά τώρα έχω προσαρμοστεί στα περισσότερα πράγματα. Μαγειρεύω, καθαρίζω, ξεφλουδίζω καρότα και πατάτες, βγάζω βόλτα το σκύλο, περπατάω στη φύση, μεριμνώ για τα υδραυλικά που δεν δουλεύουν…όπως όλοι! Εάν θεωρούσα ότι είμαι όμορφη, ευκατάστατη, πριγκίπισσα και ότι όλα είναι τέλεια, δεν θα καθόμουν εδώ να συζητάω για όλα αυτά τα θέματα», επεσήμανε.
«Θέλω να δείξω στον κόσμο ότι είναι μια χαρά το να μην είναι κάνεις τέλειος. Την πρώτη φορά που είδα την Ελλάδα, ήταν μέσα από τα ματιά του συζύγου μου. Τη ζήλεψα την Ελλάδα, γιατί ο Νικόλαος ήταν πολύ ερωτευμένος μαζί της και ήταν σαν την «άλλη» γυναίκα μέσα στο σπίτι. Όταν μετακόμισα πλέον, αφέθηκα και δημιούργησα τη δική μου Ελλάδα»,
»Λατρεύω τα Ζαγοροχώρια, το Πήλιο, τα βουνά, τις διαδρομές στην ενδοχώρα, την Κρήτη. Μου αρέσει να εκπλήσσω τους άλλους αλλά δεν μου αρέσει να μου κάνουν εκπλήξεις. Μετά από 12 χρόνια γάμου, αυτό που με εκπλήσσει ακόμη ευχάριστα στο σύζυγό μου είναι, η υπομονή και ευγένεια του», πρόσθεσε η Τατιάνα Μπλάτνικ.
«Είναι σημαντικό να μιλάμε – Μην κρατάτε πράγματα μέσα σας»
«Σας ευχαριστώ που μου επιτρέπετε να μπω στα σπίτια σας. Θα ήθελα ο κόσμος να θυμάται πως είναι σημαντικό να μιλάμε. Μην κρατάτε τα πράγματα μέσα σας, αναζητήστε βοήθεια, σταματήστε και πάρτε μια ανάσα, ακόμη κι αν ακούγεται ως πολυτέλεια», δήλωσε η Τατιάνα Μπλάτνικ, στέλνοντας παράλληλα το δικό της μήνυμα για την αντιμετώπιση ψυχικών τραυμάτων.
«Ο λόγος που δημιούργησα το breathehellas.com είναι για να προσφέρω δωρεάν εργαλεία, ώστε οι άνθρωποι να βρουν ένα ασφαλές μέρος ψυχικής υγείας», κατέληξε.
Δείτε τα βίντεο: