VIP Life

Έφυγε από τη ζωή το μόνο μέλος της πρώην βασιλικής οικογένειας που δεν έφυγε ποτέ από την Ελλάδα

Πέθανε σε νοσοκομείο της Αθήνας και σε ηλικία 85 ετών ο πρίγκιπας Μιχαήλ της Ελλάδος και της Δανίας, ο οποίος είχε καταξιωθεί ως ιστορικός και λογοτέχνης με το ψευδώνυμο Μισέλ Ντε Γκρες.

Ο Μισέλ Ντε Γκρες ήταν ο μοναδικός εν ζωή εγγονός του Γεωργίου του Α’ καθώς ο πατέρας του ο πρίγκιπας Χριστόφορος, ήταν ο πέμπτος γιος του βασιλιά ενώ η μητέρα του ήταν η Φραγκίσκη της Ορλεάνης, από τον οίκο των Βουρβόνων.

Ο Πρίγκιπας Μιχαήλ ήταν το μόνο μέλος της Ελληνικής Βασιλικής Οικογένειας που δεν έφυγε από την Ελλάδα, μετά το αντικίνημα της 13ης Δεκεμβρίου 1967, με το οποίο επιχείρησε ο Κωνσταντίνος να ανατρέψει την Χούντα.

Πρίγκιπας Χάρι: Φουντώνει η φημολογία για την επιστροφή του στα βασιλικά καθήκοντα

Ποιος ήταν ο Μισέλ Ντε Γκρες;

Γεννημένος Πρίγκιπας Μιχαήλ της Ελλάδας και της Δανίας, στις 7 Ιανουαρίου 1939, ήταν συγγραφέας μυθιστορηματικών βιογραφιών και μυθιστορημάτων. Έγραφε στα γαλλικά που ήταν άλλωστε η μητρική του γλώσσα. Η μητέρα του, Φραγκίσκη της Ορλεάνης (1902 -1953), ήταν κόρη του Ιωάννη (1874-1940) από τον Οίκο των Βουρβόνων-Ορλεάνης, δούκα του Γκιζ και διεκδικητή βασιλιά, ως Ιωάννης Γ΄της Γαλλίας.

Νέο δράμα για το ζευγάρι - Θέλει να επιστρέψει στην οικογένειά του & δε τον αφήνει!

Στο περιθώριο ο πρίγκιπας - Δηλώνει συντετριμμένος για τη σχέση με τον αδερφό του, Γουίλιαμ

Το τηλεφώνημα στην Κέιτ δεν πήγε όπως το περίμενε!

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved