Το dress code των γαλαζοαίματων, η μόδα και το κόστος
VIP Life

Το dress code των γαλαζοαίματων, η μόδα και το κόστος

Κοινά, διαφορές και Ελληνες σχεδιαστές που εμπνέουν τις γαλαζοαίματες

Ξεκινάμε από τη μαμά Μαρί-Σαντάλ και την κόρη Μαρία-Ολυμπία, που προτάσσουν τη δική τους «διάλεκτο». Η οποία «φωνάζει» μινιμαλισμό με σοφιστικέ λεπτομέρειες. Δεν λένε «όχι» σε Hermes και Chanel, ούτε στη γαλαζοαίματη Νταϊάν φον Φίρστενμπεργκ (αδερφή της θρυλικής ηθοποιού Ηρα φον Φίρστενμπεργκ), βοηθός της οποίας έχει υπάρξει η πρώην «συγγενής» τους - και εννοούμε την πρώην γυναίκα του τέως πρίγκιπα Νικολάου, Τατιάνα Μπλάτνικ. Η «Τάτι» ψηφίζει Μαίρη Κατράντζου «δαγκωτό», καθώς και το ζωηρόχρωμο στυλ της την εμπνέει και είναι φίλη της. Η Μαρί-Σαντάλ, τώρα, επιλέγει μονόχρωμα ή δίχρωμα (καρό/ριγέ) φορέματα και παπούτσια Mary-Jane. Διαθέτει συλλογή από Birkin (Hermes), Prada αξεσουάρ και κοσμήματα Bvjgari - του οποίου, «μούσα» τώρα πια είναι η κόρη της.

mari santal

Η Μαρία-Ολυμπία πρωτοκράτησε, όταν ήταν 10 ετών, Louis Vuitton σε οικογενειακό δείπνο και από τότε φαίνεται πως αποφάσισε να «στραφεί» στον οίκο. Έγινε και μούσα του, χωρίς ωστόσο αυτό να επηρεάσει τον τρόπο που στην πορεία «μετέφρασε» τη μόδα: ποικιλοτρόπως. Γεννημένη στην Κέρκυρα και μεγαλωμένη στο Λονδίνο, επηρεάζεται ενδυματολογικά και από την ιταλική μόδα (στα τοπ της είναι οι Gucci και Valentino) και από τη γαλλική (Chanel, YSL). Η βαθύπλουτη, πάλι, Νίνα Φλορ, σύζυγος του Φιλίππου, εμπνέεται από τα φλοράλ, τα εμπριμέ φορέματα, που παραπέμπουν στα ρομαντικά '50s, και από τις γόβες Manolo Blahnik.

glixbourgk-flor-1.jpg

Η Αλεξία προτιμά την κλασική μόδα, ενώ η Θεοδώρα -που οσονούπω, μέσα στον Σεπτέμβριο, παντρεύεται στην Αθήνα, εφόσον ευσταθούν τα μέχρι τώρα σενάρια- έχει αδυναμία στα γήινα σύνολα και περισσότερο στις μονοχρωμίες. Και δεν θέλει τα κομμάτια της να «φωνάζουν» κραυγαλέα το λογότυπο, την μπράντα. Η δε Αννα-Μαρία είναι επίσης της κλασικής σχολής, αλλά φοράει και Σήλια Κριθαριώτη και παπούτσια -συνήθως χαμηλοτάκουνα- Christian Louboutin.

olympia.webp

Ενδεικτική του πόσες χιλιάδες ευρώ χρειάζεσαι για να ντυθείς σαν τη Μαρία-Ολυμπία είναι η τελευταία της εμφάνιση σε εκδήλωση της «Vogue» World Paris. Με φόρεμα με κόψιμο ζιβάγκο και ζώνη-κορσέ Alaia 7αξίας άνω των 2:000 ευρώ-«μπούσταρε» και την τσάντα της, Olympia Le-Tan, €1.430. Με σανδάλια Aquazzura, €750 και σκουλαρίκια Bvlgari, άνω ξανά των €1.000, μιλάμε για outfit άνω των €5.000.
Στο ίδιο τέμπο και η Μαρί-Σαντάλ, σε μία από τις «υπερφωτισμένες» της αφίξεις, στα εγκαίνια του θρυλικού ξενοδοχείου «Peninsula London», επέλεξε κοστούμι GG Cotton Gabardine (αξίας €2.700 το σακάκι, €980 το παντελόνι), με τσάντα Prada αξίας €3.760 και ξώφτερνα -επίσης άνω ίων €1.000- του ίδιου οίκου. Ρεζουμέ: Το σύνολο ήταν συνολικής αξίας σχεδόν €8.000.

Η δε Νίνα παρευρέθη με τον σύζυγό της την πρώτη ημέρα των βασιλικών ιπποδρομιών στο Ασκοτ με φόρεμα Adam Lippes €6.658,95 και Jil Sander €1.690, σετάροντάςτα με Roger Vivier γόβες €1.000. Θσο για το καπέλο της, ήταν το μοντέλο «Escamill» της Emily London, που κοστίζει κάτι λιγότερο από €1.500. Στις επιλογές της και παλτά Giambattista Valli, άνω των €3.000, και Gabriela Hearst - ένα απλό, λιτό και απέριττο ζιβάγκο της φίρμας κοστίζει €600. Είναι, δε, φανατική των αξεσουάρ του Tom Ford.
Το μυστικό για να κάνετε αντίστοιχες εμφανίσεις είναι κατ' αρχάς να αποστηθίσετε όσα σας έγραψε το «Secret». Ετσι, κάθε φορά που θα σπεύδετε για shopping, θα οπτικοποιείτε τις εικόνες των θηλυκών Greek royals. Σε δεύτερο χρόνο, «σκανάρετε» το Net-a-Porter Asos, ενώ εποικοδομητική θα αποδειχθεί μια βόλτα στις μεγάλες, γνωστές αλυσίδες -τις περισσότερο οικονομικές- στην Ερμού στην Αθήνα και στην Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη. Τέλος, αναζητήστε σε αμερικανικά ιδίως vintage shops στην καρδιά της Αθήνας αντίστοιχα κομμάτια.

ANNAMARIA-900.jpg

Η Αννα-Μαρία πού και πού κάνει την έκπληξη, ποντάροντας σε statement αξεσουάρ, όπως στις 30/5, όταν φωτογραφήθηκε μαζί με τη βασίλισσα Καμίλα κρατώντας τη θρυλική τσάντα RL 888 by Ralph Lauren. Αξίζει ειδική αναφορά στη βασίλισσα Μαξίμα: Παρακολούθησε το σιρκουί του Ζάντβουρτ, προαστίου στα δυτικά του Άμστερνταμ, με φόρεμα Zeus+Aione και τσάντα της Ελληνίδας σχεδιάστριας Μαρίνας Ραφαήλ, μέλους της οικογένειας Swarovski.

Πηγή Secret

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved