2 χρόνια από τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ - Η κακή μοίρα της οικογένειας από τότε & τι άλλαξε
Στις 8 Σεπτεμβρίου 2022, η βασίλισσα Ελισάβετ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών, γράφοντας τον επίλογο σε μία πολύ ταραχώδη εποχή, αυτή που στιγμάτισε η ίδια με τις αποφάσεις της!
Τι έχει αλλάξει όμως, από τότε;
Βασιλιάς Κάρολος: Η μάχη με τον καρκίνο & η απομόνωση - Γιατί απομακρύνθηκε από την οικογένειά του;
Πολλά αλλά και τίποτα θα μπορούσε να πει κανείς αφού τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν δύο από τους πρωταγωνιστές της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, ο βασιλιάς Κάρολος και η νύφη του και μελλοντική βασίλισσα, Κέιτ Μίντλετον δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια ενεργειών!
Μόνο αδιάφορα όμως δεν ήταν τα γεγονότα που απασχόλησαν τη βρετανική μοναρχία αυτά τα δύο τελευταία χρόνια. Όταν η αρχηγός του κράτους πέθανε σε ηλικία 96 ετών, ολοκληρώνοντας την 70χρονη βασιλεία της, προκάλεσε μια σειρά από αλλαγές —μεγάλες και μικρές— στη βασιλική οικογένεια αλλά και στο έθνος.
Ο βασιλιάς Κάρολος ανέβηκε αυτόματα στο θρόνο μετά από περισσότερες από επτά δεκαετίες αναμονής. Τις εβδομάδες που ακολούθησαν, το βρετανικό κοινό απέδωσε μαζικά τα σέβη του, κάνοντας ουρές έως και 24 ωρών για να παρευρεθεί στις εκδηλώσεις για την κηδεία της βασίλισσας στο Westminster Hall.
Οι παγκόσμιοι ηγέτες και οι βασιλείς απ' όλο τον κόσμο ταξίδεψαν ως το Λονδίνο για να σταθούν στο πλευρό των Βρετανών γαλαζοαίματων στην κηδεία της μονάρχη, την οποία παρακολούθησαν περισσότεροι από 29 εκατομμύρια θεατές στο Ηνωμένο Βασίλειο ενώ εκτιμάται ότι δισεκατομμύρια την είδαν σε όλο τον κόσμο. Τον Μάιο του 2022, ο Κάρολος στέφθηκε σε μια τελετή στέψης που γινόταν σε... ζωντανή τηλεοπτική σύνδεση και που χαρακτηρίστηκε ως αρκετά... αμήχανη και «άνοστη».
Και αυτό γιατί έγινε εν μέσω οικονομικής κρίσης του μέσου Βρετανού πολίτη που ζει στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τη στέψη να κοστίζει περί τα 50 με 100 εκατομμύρια στερλίνες (63-125 εκατομμύρια δολάρια). Βέβαια ακολούθησαν οι απαραίτητες αλλαγές όπως ορίζει το βασιλικό πρωτόκολλο, αφού ακόμα και το νόμισμα απέκτησε τη φιγούρα του νέου βασιλιά του Ηνωμένου Βασιλείου.
Ακόμα και ο Εθνικός Ύμνος της Βρετανίας άλλαξε και από το επιφώνημα «God save the Queen» άλλαξε σε God save the king»!
Και πάνω εκεί που όλοι οι πολιτικοί αναλυτές με ειδίκευση στους βασιλείς σχολίαζαν πως ο Βασιλιάς Κάρολος τον πρώτο χρόνο της μοναρχίας του λειτούργησε σαν να ήταν σαν έτοιμος από χρόνια γι' αυτή την ιδιότητά του, ήρθε μία σοβαρή ασθένεια για να τον καταρρακώσει και να εξαφανίσει τον δυναμισμό και την ενέργεια με τα οποία είχε βάλει... μπρος!
Οι Βρετανοί αρχικά «πάγωσαν» με την είδηση της νοσηλείας της Κέιτ Μίντλετον με σοβαρό πρόβλημα υγείας που όμως δεν γινόταν σαφές πώς είχε προέλθει και τι ακριβώς αντιμετώπιζε. Στη συνέχεια ήρθε ένα δεύτερο πλήγμα στη βρετανική βασιλική οικογένεια, με τον βασιλιά Κάρολο να διαγνώσκεται με καρκίνο.
Λίγους μήνες αργότερα και ενώ τα πιο ευφάνταστα σενάρια έδιναν και έπαιρναν για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον που νοσηλευόταν για εβδομάδες με μοναδική πληροφορία προς το κοινό πως η πριγκίπισσα και σύζυγος του διαδόχου του θρόνου, είχε υποβληθεί σε εγχείρηση στην κοιλιακή χώρα.
Μόλις λίγους μήνες μετά, και συγκεκριμένα τον περασμένο Μάρτιο, η Κέιτ Μίντλετον με ένα βίντεο στο οποίο μιλούσε η ίδια, αποκάλυψε ότι έπασχε από καρκίνο και με καθησυχιστική διάθεση ενημέρωνε τον κόσμο πως θα απέχει για λίγο από τα καθήκοντά της, δίνοντας άλλες προτεραιότητες στη ζωή της όπως την οικογένειά της.
Εδώ και λίγο καιρό, ο βασιλιάς Κάρολος έχει επανέλθει, δειλά δειλά στις βασιλικές του υποχρεώσεις, φροντίζοντας όμως και να ξεκουράζεται αλλά και να φροντίζει για την υγεία του που συνεχίζει να είναι ακόμα πολύ εύθραυστη.