Raine Spencer: Ποια ήταν η «κακιά μητριά» της πριγκίπισσας Νταϊάνα & πώς έγινε στενή της σύμμαχος;
VIP Life

Raine Spencer: Ποια ήταν η «κακιά μητριά» της πριγκίπισσας Νταϊάνα & πώς έγινε στενή της σύμμαχος;

Η Raine Spencer, η μητριά της πριγκίπισσας Νταϊάνα, υπήρξε μια δυναμική και ιδιαίτερη παρουσία στην ιστορία της βρετανικής βασιλικής οικογένειας.

Γεννημένη στις 9 Σεπτεμβρίου 1929, ήταν κόρη της συγγραφέως ρομαντικών μυθιστορημάτων Barbara Cartland και του Alexander McCorquodale. Από μικρή ηλικία, η Raine μεγάλωσε με την πίεση της μητέρας της να εστιάζει στην εμφάνισή της αντί για το μυαλό και την εκπαίδευσή της. Όπως λέγεται, όταν η Raine επέστρεφε από το σχολείο με επιτυχίες, η μητέρα της την ενθάρρυνε να «τακτοποιήσει τα μαλλιά της» και να μην ανησυχεί για το αν θα γίνει έξυπνη, καθώς «κανένας άντρας δεν θέλει μια έξυπνη γυναίκα».

«Ποιος δολοφόνησε τη Νταϊάνα;» - Το ντοκιμαντέρ που έρχεται να λύσει το μυστήριο & να μας καθηλώσει

Παρά τις συμβουλές της μητέρας της, η Raine απέδειξε από νωρίς ότι θα χαράξει τον δικό της δρόμο. Σε ηλικία μόλις 23 ετών, έγινε το νεότερο μέλος του δημοτικού συμβουλίου του Ουέστμινστερ, αποδεικνύοντας το ενδιαφέρον της για την πολιτική και τις δημόσιες υποθέσεις. Ο πρώτος της γάμος ήταν με τον 9ο κόμη του Dartmouth, Gerald Legge, με τον οποίο απέκτησε τέσσερα παιδιά: τον William, τον Rupert, τη Charlotte και τον Henry. Το ζευγάρι έμεινε μαζί για 25 χρόνια, αλλά η ζωή της Raine άλλαξε δραστικά όταν γνώρισε τον 8ο κόμη Spencer, πατέρα της πριγκίπισσας Νταϊάνα.

Η Raine επισύναψε σχέση με τον κόμη Spencer το 1973, και το ζευγάρι παντρεύτηκε το 1976, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση στην οικογένεια. Ο κόμης είχε χωρίσει με τη μητέρα της Νταϊάνα, Φράνσις, το 1969, και η Νταϊάνα δεν δέχτηκε με καλό τρόπο τη Raine στη ζωή της. Μάλιστα, ο ίδιος ο πατέρας της Νταϊάνα ξέχασε να πει στα παιδιά του ότι παντρεύτηκε τη Raine, αφήνοντας τα ονόματά τους εκτός της λίστας καλεσμένων του γάμου. Αυτή η κίνηση προκάλεσε σοκ στη 15χρονη τότε Νταϊάνα, η οποία, σύμφωνα με μαρτυρίες, χαστούκισε τον πατέρα της και του είπε: «Αυτό είναι από όλους μας, επειδή μας πλήγωσες».

https://www.instagram.com/p/C_VFr6Lor-t/

Στην αρχή η σχέση της Raine με τα θετά της παιδιά ήταν τεταμένη, με τη Νταϊάνα και τα αδέλφια της να την αποκαλούν περιφρονητικά «Acid Raine», ένα λογοπαίγνιο με το όνομά της που υποδήλωνε την «όξινη» στάση της. Η Raine επιχείρησε να ανακαινίσει το Althorp House, την οικογενειακή έδρα των Spencer, κάτι που προκάλεσε περαιτέρω εντάσεις, καθώς κατηγορήθηκε ότι πούλησε αντικείμενα αξίας για να χρηματοδοτήσει τις αλλαγές. Η Νταϊάνα και τα αδέλφια της συχνά έλεγαν: «Raine, Raine, φύγε μακριά».

DIANA-KAROLOS.jpg

ΑΠΕ

Παρά την εχθρότητα που αντιμετώπιζε, η Raine παρέμεινε αφοσιωμένη στον κόμη Spencer, ιδιαίτερα όταν εκείνος υπέστη βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο και νοσηλεύτηκε στο Royal Brompton Hospital. Σύμφωνα με μαρτυρίες, η Raine περιόρισε τις επισκέψεις της Νταϊάνα και των αδελφών της στον πατέρα τους κατά τη διάρκεια της ανάρρωσής του, επιμένοντας ότι μόνο εκείνη μπορούσε να τον φροντίσει.

Όσο και αν φαινόταν πως η σχέση τους δεν θα μπορούσε ποτέ να βελτιωθεί, τα πράγματα άλλαξαν μετά το διαζύγιο της Νταϊάνα από τον πρίγκιπα Κάρολο το 1996. Η πριγκίπισσα επισύναψε μια νέα σχέση με τη Raine, στέλνοντάς της ένα γράμμα προσκαλώντας την για γεύμα στο διαμέρισμά της στο Κένσινγκτον. Οι δύο γυναίκες άρχισαν να συναντιούνται τακτικά και να μιλούν σχεδόν καθημερινά στο τηλέφωνο. Όπως η συγγραφέας Ingrid Seward σημειώνει: «Η Raine έγινε η πιο έμπιστη φίλη της Νταϊάνα. Η πριγκίπισσα έλεγε: "Προτιμώ να μιλάω στη Raine παρά στη μητέρα μου. Είναι η μητέρα που δεν είχα ποτέ"».

BRITAIN ANNIVERSARY DIANA

Η Raine εργάστηκε ως διευθύντρια στα Harrods μέχρι τα 80 της χρόνια, ενώ παρέμεινε πιστή στην οικογένεια Spencer και τη μνήμη της Νταϊάνα. Πέθανε στις 21 Οκτωβρίου 2016, αφήνοντας πίσω της μια πολυδιάστατη κληρονομιά. Στην τελευταία της συνέντευξη το 2015, δήλωσε για τη Νταϊάνα: «Ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος. Παρά τις τεράστιες πιέσεις, γίναμε καλές φίλες. Είμαι πολύ χαρούμενη γι' αυτό».

Διαβάστε επίσης:

27 χρόνια πριν, η κηδεία της πριγκίπισσας Νταϊάνα, συγκλόνισε 2,5 δις ανθρώπους παγκοσμίως!

Νταϊάνα: Η ευχή της λίγο πριν φύγει από τη ζωή - Τι ήθελε να γνωρίζουν τα παιδιά της για τον Κάρολο;

Σαν σήμερα, 27 χρόνια πριν η πριγκίπισσα Νταϊάνα άφηνε την τελευταία της πνοή–Το σοκαριστικό τροχαίο

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved