ΑΠΕ ΜΠΕ
VIP Life

Μοχάμεντ Αλ Φαγιέτ: Ο πόλεμος με τη βασιλική οικογένεια & οι 60 καταγγελίες για βιασμούς στο Harrods

O Μοχάμεντ Αλ Φαγιέτ, ο οποίος αντιμετωπίζει μετά τον θάνατό του, τουλάχιστον 60 κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση ή βιασμό γυναικών, περιγράφεται από τα φερόμενα ως θύματά του ως επιδειξίας, εξωστρεφής ενώ πολλοί σχολιάζουν πως υπήρξε ένα μεγάλο αγκάθι για τη βασιλική οικογένεια του Ηνωμένου Βασιλείου.  

Το ότι σήμερα, ένα χρόνο μετά τον θάνατό του -σε ηλικία 94 ετών-, εξακολουθεί να γίνεται πρωτοσέλιδο, αντικατοπτρίζει μια ζωή βυθισμένη σε πολλά… σκοτάδια.

Νιάρχου- Αλ Φαγιέντ: Ενώνουν τις δυνάμεις τους

Μπορεί να υπήρξε ένας από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες του Ηνωμένου Βασιλείου, αφού ήταν ιδιοκτήτης του Harrods, το οποίο αποτέλεσε αναμφισβήτητα το πιο διάσημο κατάστημα της Βρετανίας, και να απέκτησε ένα κομμάτι της βρετανικής πολιτιστικής ζωής ως ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας Fulham FC και του σατιρικού περιοδικού Punch, όμως πέθανε χωρίς ποτέ να αποκτήσει το μόνο πράγμα που λαχταρούσε απεγνωσμένα: την υπηκοότητα και πλήρη αποδοχή από τη βρετανική υψηλή κοινωνία.

Σε πόλεμο με τη βασιλική οικογένεια

Άλλωστε, από το 1997 που ο γιος του Ντόντι σκοτώθηκε μαζί με τη σύντροφό του, πριγκίπισσα Νταϊάνα, στο Παρίσι, ο Αλ Φαγιέτ υπήρξε πολέμιος της βασιλικής οικογένειας με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Βυθισμένος στο πένθος για την απώλεια του γιου του, ο Μοχάμεντ Αλ Φαγιέτ ήθελε να εκδικηθεί για τον χαμό του.

Όπως ισχυρίστηκε αργότερα, ο Ντόντι, τού είχε εκμυστηρευτεί ότι η πριγκίπισσα ήταν έγκυος και ότι το ζευγάρι επρόκειτο να αρραβωνιαστεί. Δεν υπήρχαν αποδείξεις, και αναμφίβολα προκάλεσε αφάνταστο πονοκέφαλο στην βασιλική οικογένεια που έπρεπε να διαχειριστεί ακόμα ένα σκάνδαλο.

Ο Μοχάμεντ Αλ Φαγιέτ, επίσης, για περίπου 10 χρόνια ισχυριζόταν ότι η Νταϊάνα, ο Ντόντι και ο οδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου «δολοφονήθηκαν» σε μια πράξη που είχε ενορχηστρωθεί από την MI6 (μυστικές υπηρεσίες της Αγγλίας) υπό τις οδηγίες του αείμνηστου Δούκα του Εδιμβούργου και στην οποία δήθεν εμπλεκόταν ο πρώην πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ. «Είμαι ένας πατέρας που έχασε τον γιο του», είχε πει στον ιατροδικαστή που διεξήγαγε τις έρευνες για τους θανάτους. «Πολεμώ απίστευτες δυνάμεις. Αλλά με τη δύναμή σου ως κριτής, πρέπει να αναγκάσεις την MI6 να ανοίξει το κουτί της και να βρει την αλήθεια». Ο ιατροδικαστής είχε απορρίψει τους ισχυρισμούς περί «διαπλοκής» καθώς δεν είχε «ούτε ένα ψίγμα αποδεικτικών στοιχείων» για να τους υποστηρίξει.

Γεννημένος για μεγαλεία

Γεννημένος στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, γιος σχολικού επιθεωρητή, ο Fayed ξεκίνησε από το να πουλάει λεμονάδες και ραπτομηχανές για να ζήσει μέχρι που έφτασε να εργάζεται για τον Σαουδάραβα επιχειρηματία και έμπορο όπλων Αντνάν Κασόγκι, συμβουλεύοντας τον Σουλτάνο του Μπρουνέι και ξεκινώντας τη δική του ναυτιλιακή επιχείρηση.

Ήταν ήδη πλούσιος όταν μετακόμισε στη Βρετανία τη δεκαετία του 1970, με σκοπό να χτίσει μια επιχειρηματική αυτοκρατορία. Το 1979, με τον αδελφό του Αλί, ο Φαγιέντ αγόρασε το ξενοδοχείο Paris Ritz.

Τον χαρακτηρίζουν «τέρας»

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στο Λονδίνο, ο δικηγόρος Dean Armstrong KC είπε ότι «δεν είχε δει ποτέ μια υπόθεση τόσο φρικτή όσο αυτή», αναφερόμενος βέβαια στις καταγγελίες εις βάρος του και μάλιστα έναν χρόνο μετά τον θάνατό του.Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο Fayed κατηγορήθηκε για πρώτη φορά για σεξουαλική κακοποίηση στα τέλη της δεκαετίας του 1980, αλλά οι ισχυρισμοί δεν οδήγησαν στην ποινική του δίωξη. Το 2009, η Βασιλική Εισαγγελική Υπηρεσία στη Μεγάλη Βρετανία, με επικεφαλής τον Keir Starmer, επέλεξε να μην τον διώξει ποινικά παρά τους ισχυρισμούς ότι είχε κακοποιήσει σεξουαλικά ένα 15χρονο κορίτσι στο Harrods. Αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες εναντίον του και παρακολούθησε εθελοντική συνέντευξη από την αστυνομία. Οι ισχυρισμοί για σεξουαλική παρενόχληση εναντίον του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία αποτέλεσαν το αντικείμενο δημοσίευσης από το Vanity Fair το 1995, το ITV το 1997 και το Channel 4 το 2017.

«Μέχρι σήμερα, ανταποκριθήκαμε σε περισσότερα από 200 αιτήματα και μηνύματα από όλο τον κόσμο. Επιβεβαιώνουμε πως εκπροσωπούμε πλέον 60 επιζήσασες στο πλαίσιο των ενεργειών μας, και πως άλλες θα ακολουθήσουν”, ανακοίνωσαν δικηγόροι που εκπροσωπούν τα θύματα, τα περισσότερα από τα οποία υποστηρίζουν πως υπήρξαν υπάλληλοι του Harrods και πως εκείνη την περίοδο μία γυναίκα, δεξί χέρι του Αλ Φαγιέτ στο πολυκατάστημα, προωθούσε νεαρές που «γυάλιζαν» στον μεγιστάνα.

Διαβάστε επίσης:

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved