Οδηγός καλής ζωής: Ο Καλυβάτσης καλεσμένος στην εκπομπή του Κεφαλογιάννη!
Οδηγός καλής ζωής: Ο πόνος είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι για το σώμα, ωστόσο όταν αυτός διαρκεί για κάποιες βδομάδες και μένει αθεράπευτος γίνεται χρόνιος και ταλαιπωρεί όχι μόνο το σώμα αλλά και την ψυχή του ανθρώπου που υποφέρει.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο χρόνιος πόνος είναι νόσημα και η ανακούφιση από αυτόν δικαίωμα.
Στην εκπομπή «Οδηγός Καλής Ζωής» με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη, το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021 στις 09:00, η ομότιμη καθηγήτρια αναισθησιολογίας – θεραπείας πόνου Ιωάννα Σιαφάκα εξηγεί γιατί ο πόνος είναι ένα πολύπλοκο φαινόμενο και μιλάει για το δικαίωμα στην αντιμετώπιση του χρόνιου πόνου, η οποία δεν περιορίζεται μόνο στα φάρμακα. Την δική της εμπειρία με τον χρόνιο πόνο της ινομυαλγίας καταθέτει η Αθανασία Παππά, μία νέα γυναίκα που όπως αναφέρει «δεν ξέρει τι θα πει να ζει κάποιος χωρίς πόνο».
Στην ενότητα της ψυχολογίας μιλάμε για τα όνειρα και τη σημασία τους όσον αφορά τη λειτουργία του εγκεφάλου, στην ενότητα της διατροφής συγκρίνουμε διαφορετικά είδη ψωμιού και μαθαίνουμε τη διατροφική τους αξία και στην ενότητα «Μας Ρωτάτε, Σας Απαντάμε» βλέπουμε αν υπάρχει λύση για τις μυρμηγκιές.
Οι Έλληνες καταναλώνουμε περισσότερα από 23 κιλά τυρί τον χρόνο κατά κεφαλήν, με την φέτα να κατέχει την πρώτη θέση στις προτιμήσεις μας. Παγκοσμίως, μάλιστα, η κατανάλωση τυριού έχει διπλασιαστεί τις τελευταίες δεκαετίες. Το τυρί και η διατροφική του αξία μπαίνουν στο μικροσκόπιο της εκπομπής «Οδηγός Καλής Ζωής» με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη, την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021 στις 09:00.
Ο κλινικός διαιτολόγος Κωνσταντίνος Ξένος μιλάει το «παράδοξο» που «αθωώνει» τα τυριά σύμφωνα με νεώτερες μελέτες, οι οποίες δείχνουν ότι τελικά να μην είναι τόσο ανθυγιεινά όσο πιστεύαμε για χρόνια. Ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης υποδέχεται στο στούντιο τον Σωτήρη Καλυβάτση, που τα τελευταία χρόνια καταναλώνει περισσότερο τυρί και σχολιάζει με τον δικό του μοναδικό τρόπο όλους όσοι δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς τυρί.
Επίσης, στην εκπομπή και στην ενότητα «Σύμπτωμα» μαθαίνουμε γιατί έχουμε ναυτία, στην ενότητα «πρακτικές συμβουλές» βλέπουμε όσα πρέπει και όσα δεν πρέπει να κάνουν όσοι υποφέρουν από αιμορροΐδες και στην ενότητα «Η ζωή αλλιώς» μιλάμε για το μασάζ στο πρόσωπο και όσα αυτό προσφέρει σε καταστάσεις όπως η κεφαλαλγία.