Τζορτζ Στρουμπουλόπουλος: Ο Έλληνας παρουσιαστής του CBC
Media

Τζορτζ Στρουμπουλόπουλος: Ο Έλληνας παρουσιαστής του CBC

Ο Τζορτζ Στρουμπουλόπουλος είναι Έλληνας μένει μόνιμα στον Καναδά και είναι παρουσιαστής της πιο επιτυχημένης καθημερινής εκπομπής του δικτύου CBC.

Ο αποκαλούμενος από πολλούς ως «Ο Λάρι Κινγκ του Βορρά», έχει φιλοξενήσει στην εκπομπή του από την Χίλαρι Κλίντον μέχρι τον Κλιντ Ίστγουντ και δηλώνει περήφανος για την καταγωγή του.

- Όσοι Έλληνες κάνουν καριέρα στη σόουμπιζ στη βόρεια Αμερική συνηθίζουν να τροποποιούν τα επίθετά τους, τα κάνουν πιο.. εύηχα. Εσύ όχι μόνο το κράτησες αλλά το έβαλες και στον τίτλο της εκπομπής σου.

«Πράγματι, το κάνουν πολλοί, αλλά, ξέρεις κάτι, δεν ήθελα ποτέ να αλλάξω το όνομά μου. Μεγάλωσα στο Τορόντο, μια πόλη ανοιχτή στην πολυπολιτισμικότητα, όπου δεν ένιωσα ποτέ άβολα για τη καταγωγή μου. Η αλήθεια είναι πως στα πρώτα μου επαγγελματικά βήματα, μου πρότειναν να το «κοντύνω»... το σκέφτηκα για λίγο αλλά κατέληξα ότι μου αρέσει όπως είναι. Όσο μεγαλώνω τόσο περισσότερο χαίρομαι που δεν το άλλαξα.»

- Αναφέρεσαι συχνά στην Ελλάδα. Είναι κάτι που σου έρχεται αυθόρμητα;

«Ναι, έτσι είναι. Η γιαγιά μου και ο παππούς μου, από τον οποίο πήρα το όνομά μου, ήταν Ελληνες από την Αλεξάνδρεια και μεγαλώνοντας πλάι τους, έμαθα πολλά για την Ελλάδα, την Ιστορία της και τη μυθολογία, τα οποία προσπαθώ να μοιράζομαι με το κοινό.»

- Στην εκπομπή σου αναφέρεσαι και στην παγκόσμια οικονομική κρίση. Τα ΜΜΕ στον Καναδά, πώς μεταδίδουν τις εξελίξεις στην Ελλάδα;

«Η αντίληψη που επικρατεί στα καναδικά μέσα για το τι ακριβώς συμβαίνει, είναι λανθασμένη. Με εκνευρίζει που δεν δίνεται η δέουσα σημασία στο γεγονός ότι η κρίση δεν είναι "ελληνική" αλλά παγκόσμια. Το οικονομικό μας σύστημά φροντίζει ώστε οι πλούσιοι να γίνουν πιο πλούσιοι και οι φτωχοί να παραμένουν, στην καλύτερη, φτωχοί. Είναι απίστευτο το γεγονός ότι ακόμη και σήμερα, την ώρα που τόσες χώρες βυθίζονται στην κρίση, ορισμένοι επιμένουν πως η λύση βρίσκεται στην απόλυτη ελευθερία της αγοράς. Γιατί πιστεύουν ότι ο Καναδάς, ας πούμε, δεν βιώνει παρόμοια φαινόμενα; Ένας από τους λόγους -εκτός από το πετρέλαιο- είναι ότι οι τράπεζες υπόκεινται σε εκατοντάδες νόμους και ελέγχους που τις εμποδίζουν να «τζογάρουν» κυνηγώντας απεριόριστα κέρδη.»

Πηγή: Έθνος

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved