Media

Η βραβευμένη σέφ του «Food Network" Cat Cora στην Ελλάδα

Θα μπορούσε άνετα να είχε ασχοληθεί με το μόντελινγκ, λόγω εμφάνισης. Την κέρδισε, όμως, η γαστρονομία, ένας χώρος ανδροκρατούμενος, όπου τελικά διακρίθηκε.

Ο λόγος για την Ελληνοαμερικανίδα σεφ, Cat Cora που κατάφερε να γίνει το 2005 η πρώτη και μοναδική γυναίκα νικήτρια του διαγωνισμού "Iron Chef" (Άιρον Σεφ) του «Food Network» (Φουντ Νέτγουορκ), των ΗΠΑ, τον οποίο, σήμερα, παρουσιάζει. Έκτοτε είναι σταθερά στην κορυφή του τομέα της και είναι σύμβουλος μεγάλων εταιριών, συγγραφέας και επιχειρηματίας. Παρ' όλες τις επιτυχίες της, η διάσημη Eλληνοαμερικανίδα, ιδρύτρια και πρόεδρος του φιλανθρωπικού οργανισμού "Chefs for Humanity" (Σεφς φορ χιουμάνιτι), δεν ξεχνά ποτέ την καταγωγή της, την οποία κι έλκει από την όμορφη Σκόπελο και την αγάπη της για την Ελλάδα, που κατέχει ένα ξεχωριστό "κομμάτι" από την καρδιά της. Γι΄ αυτό, άλλωστε, ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα του Αμερικανικού Κολεγίου στην Ελλάδα (DEREE - The American College of Greece), για να λάβει μέρος, ως κεντρική ομιλήτρια, σε ημερίδα για το γαστρονομικό τουρισμό.Η ημερίδα, με θέμα «Η Ελλάδα ως γαστρονομικός προορισμός», διοργανώνεται την ερχόμενη Δευτέρα, στην Αθήνα, στους χώρους του Αμερικανικού Κολεγίου, στην Αγία Παρασκευή, με τη συμμετοχή και άλλων κορυφαίων επαγγελματιών των κλάδων της γαστρονομίας και της φιλοξενίας. Μετά τις ομιλίες, η Cora θα κάνει ζωντανή επίδειξη μαγειρικής, με θέμα «Μοντέρνες παραλλαγές σε κλασικές ελληνικές συνταγές». «Πάντα περιτριγυριζόμουν από άνδρες σεφ και αυτό δεν ήταν ποτέ πρόβλημα για μένα», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και προσθέτει: «Όλοι μαθαίνουμε να μαγειρεύουμε από τις μητέρες και τις γιαγιάδες μας, αλλά οι άνδρες είναι αυτοί που ανέβασαν τη μαγειρική σε ανώτερο επίπεδο, απλά και μόνο διότι ασχολήθηκαν μ’ αυτήν και επιχειρηματικά, κάτι που κάνουν πλέον και οι γυναίκες».Η Eλληνοαμερικανίδα - της οποίας ο πατέρας κατάγεται από τη Σκόπελο, ένα νησί που έχει επισκεφτεί επανειλημμένα- πιστεύει ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει ένας από τους σημαντικότερους πόλους έλξης για γαστρονομικό τουρισμό, έναν τομέα που αναπτύσσεται ραγδαία στις μέρες μας. Για την ίδια, αυτή η εναλλακτική μορφή τουρισμού, που γνωρίζει εκρηκτική άνοδο παγκοσμίως, καθώς χώρες και τουριστικές επιχειρήσεις προσπαθούν να διαφοροποιηθούν στην όλο και πιο συνωστισμένη ταξιδιωτική αγορά, ταιριάζει στην Ελλάδα, που έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα, τα οποία πρέπει να αξιοποιήσει στο έπακρο. «Η Ελλάδα έχει μια από τις πιο ξεχωριστές γαστρονομικές παραδόσεις στον κόσμο, που θα πρέπει να αξιοποιηθεί στις μέρες μας, καθώς η παραδοσιακή της κουζίνα έχει αποκτήσει εκατομμύρια νέους οπαδούς τα τελευταία χρόνια», υπογραμμίζει η όμορφη Ελληνοαμερικανίδα σεφ.Και συνεχίζει:«Η απίστευτη ποικιλία στην ελληνική κουζίνα και στα ελληνικά κρασιά, αλλά και το πανέμορφο τοπίο και ο πολύ φιλόξενος λαός, είναι τα βασικά συστατικά για την επιτυχία στον τομέα αυτό. Οι επιδόσεις μας θα βελτιώνονται όσο θα αυξάνεται το επίπεδο της παιδείας στον τομέα του τουρισμού, της φιλοξενίας, αλλά και του μάρκετινγκ της χώρας ως γαστρονομικό προορισμό».Γεννημένη στο Τζάκσον του Μισισιπή, από πατέρα Έλληνα και μητέρα Αμερικανίδα, η Κόρα, από μικρή ηλικία, αγάπησε την κουζίνα και τα εστιατόρια, παρακολουθώντας το εστιατόριο του Έλληνα νονού της. Ήδη, από την ηλικία των 15 άρχισε να κάνει σχέδια να αποκτήσει δικό της εστιατόριο, κάτι που κατάφερε πρόσφατα. Το εστιατόριο Κουζίνα (Kouzzina) στη Ντίσνεϊλαντ της Φλόριδα, είναι ένας όμορφος, φιλόξενος χώρος, με εξαιρετική κουζίνα. Με υπερηφάνεια, η Κόρα μας δηλώνει ότι μέντοράς της ήταν η μεγάλη κυρία της γαστρονομίας στις ΗΠΑ, η Τζούλια Τσάιλντς.Σε όλες τις γιορτές, η Κατ Κόρα, η οποία φροντίζει να μαγειρεύει καθημερινά στο σπίτι για τα παιδιά της, σχεδιάζει ένα οικογενειακό δείπνο και φυσικά από το τραπέζι δεν λείπουν τα ελληνικά εδέσματα, με συνταγές εμπλουτισμένες από την ίδια. Τα φετινά Χριστούγεννα, το κυρίως πιάτο θα είναι άπαχο μοσχάρι, ψητό στο φούρνο, με γλυκοπατάτες.

(ΠΗΓΗ ΑΠΕ)

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved