«Τι θα φάμε σήμερα»: Τι θα δούμε αυτό το Σαββατοκύριακο;
Κάθε Σαββατοκύριακο, η Νταϊάν Κόχυλα μας δείχνει την αυθεντικότητα και την απλότητα της μαγειρικής, απαντώντας στην πιο συχνή ερώτηση: "Τι θα φάμε σήμερα μαμά;"
Tο Σάββατο 29 Δεκεμβρίου, η Νταϊάν δημιουργεί ένα μπουφέ με εορταστικό finger food: λουκανικάκια γλασέ με μέλι, σόγια και πορτοκάλι, ψημένες πατάτες γεμιστές με γαρίδες και σπανάκι, ταρτάκια με καπνιστό σολωμό και κατίκι Δομοκού και κριτσίνια με μαρμελάδα ελιάς και προσούτο. O σύζυγός της, ο Βασίλης, είναι στον κήπο και φωτογραφίζει έναν δικό του πίνακα ζωγραφικής. Όταν έρχεται στην κουζίνα και βλέπει τις πολύχρωμες πιατέλες με τo finger food, προτείνει στη Νταϊάν να τις φωτογραφίσει για να έχουν υλικό για κάποιο επόμενο βιβλίο της.
Στη συνέχεια, η Νταϊάν, φοράει την ποδιά της κι ετοιμάζει δυο εκδοχές της γνωστής σε όλους μας Βασιλόπιτας: μια παραδοσιακή Βασιλόπιτα Ηπείρου, δηλαδή μια κρεατόπιτα, και μια γλυκιά Βασιλόπιτα με μαστίχα. Τελευταίο αλλά σημαντικό μέλημα της μαμάς Νταϊάν, ο στολισμός του πρωτοχρονιάτικου μπουφέ.
Την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου, η καταξιωμένη chef περιμένει στο σπίτι της τους φίλους της και θέλει όλα να είναι στην εντέλεια! Θα τους κεράσει ζουμερούς κεφτέδες με δαμάσκηνα και καρύδια αλλά κι ένα αλμυρό τσίζκεικ με καπνιστό σολωμό. ¬¬¬
Οι χαμηλές θερμοκρασίες του Δεκεμβρίου εμπνέουν την Νταϊάν να φτιάξει μια παραδοσιακή κοτόσουπα. Για να εμπλουτίσει το τραπέζι της ετοιμάζει και μια σαλάτα με κοτόπουλο, κάρυ και ελληνικό γιαούρτι.
«Τι θα φάμε σήμερα μαμά;» κάθε Σαββατοκύριακο στις 20:00, στον Alpha.