Τι θα δούμε στην εκπομπή «Στην Πράξη»
H Σύλβια Κλιμάκη πηγαίνει στην Ξάνθη και επισκέπτεται μία επιτυχημένη βιομηχανία.
Παράλληλα συναντά έναν βαρύτονο, την Διευθύντρια Ελληνικής Τράπεζας Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος και έναν δάσκαλο αυτοσχεδιασμού, την Κυριακή 10 Μαρτίου στις 12.30 το μεσημέρι στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, αποδεικνύοντας «Στην Πράξη» ότι οι Έλληνες έχουν τη δύναμη να πάνε την Ελλάδα μπροστά.
Αυτή την Κυριακή παρουσιάζει τα εξής πρόσωπα:
Η Σύλβια Κλιμάκη επισκέφθηκε τον Χρήστο Καρτάλη,Πρόεδρο Δ.Σ. της βιομηχανίας Sunlight. H Sunlight είναι μία εταιρία με 600 εργαζόμενους και 100 εκατομμύρια ευρώ σε επενδύσεις στην περιοχή της Ξάνθης.
Η εταιρία έκανε πρόσφατα επένδυση 20 εκατομμυρίων ευρώ στην Κομοτηνή δημιουργώντας την πιο σύγχρονη μονάδα ανακύκλωσης μπαταριών στην Ευρώπη. Η νέα μονάδα θα προσφέρει 50 νέες θέσεις εργασίας στην ακριτική περιοχή της Κομοτηνής. Το νέο εργοστάσιο θα καλύπτει το 80% των αναγκών του ομίλου σε μόλυβδο, ενώ θα βελτιώσει σημαντικά το ποσοστό ανακύκλωσης μολύβδου στην Ελλάδα, που σήμερα είναι 20% έναντι 95% που είναι το αντίστοιχο στην Ευρώπη. Η εταιρία επενδύει στην Ελλάδα και το 98% της παραγωγής της εξάγεται σε 100 χώρες σε όλο τον κόσμο.
H Σύλβια φιλοξενεί τον Διονύση Σούρμπη, βαρύτονο. Ο κ.Σουρμπής σπούδασε μονωδία με τον Γιώργο Σαμαρτζή στο Ωδείο «Άλεξ Τουρνάισσεν». Tο 2005 απέσπασε την υποτροφία «Μαρία Κάλλας» για τελειοποίηση σπουδών στο Τρεβίζο της Ιταλίας με τον αρχιμουσικό Κλωντ Τιολάς, με τον οποίο μελετά μέχρι σήμερα. Έχει λάβει μέρος σε συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στην Αίθουσα Τζουζέππε Βέρντι Μπολόνιας πλάι στο διάσημο βαρύτονο Αλεσσάντρο Κορμπέλλι.
Η Σύλβια Κλιμάκη συναντά την Καίτη Σταυροπούλου, Διευθύντρια Ελληνικής Τράπεζας Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος .
Οι μονάδες που εγκρίνονται και καταψύχονται κάθε χρόνο είναι γύρω στις 800 - 1000. Η λήψη ομφαλοπλακουντιακού αίματος είναι εύκολη και ακίνδυνη για το νεογνό και τη μητέρα και δεν διαρκεί πάνω από πέντε λεπτά.
Η Ελληνική τράπεζα Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος, από το 2007 άρχισε να χορηγεί μονάδες στο Παίδων «Αγία Σοφία» για μεταμόσχευση σε ασθενείς με αιματολογικά νοσήματα. Το 2011 χορήγησε την πρώτη μονάδα στο εξωτερικό.
H Σύλβια Κλιμάκη συναντά τον Μενέλαο Πρόκο, Δάσκαλο Αυτοσχεδιασμού.
«Αυτοσχεδιασμός σημαίνει να δημιουργούμε κάτι χωρίς να έχουμε τα απαραίτητα υλικά ή τις απαραίτητες γνώσεις, αλλά χρησιμοποιώντας ό,τι υπάρχει διαθέσιμο.» περιγράφει ο δάσκαλος στην εκπομπή. Η σχολή του είναι η πρώτη σχολή που διδάσκει αυτοσχεδιασμό στην Ελλάδα ο Μενέλαος, αφού έζησε σε όλο τον κόσμο και κυρίως στο Τexas επέλεξε πριν από πέντε μήνες -εν μέσω κρίσης- να επιστρέψει στην Ελλάδα και να ανοίξει αυτή τη σχολή.