Τι μας ετοιμάζει αυτό το Σάββατο ο Γιάννης Λουκάκος και η παρέα του;
Ο «Dr Cook» Γιάννης Λουκάκος παραδίδει το Σάββατο μαθήματα για αρχάριους αλλά και προχωρημένους μάγειρες παρουσιάζοντας -όπως σε κάθε μάθημα- μια τεχνική μαγειρικής, τρεις συνταγές και ένα γλυκό.
Μαζί του είναι πάντα οι τηλεοπτικοί μαθητές του Αγγελική Δαλιάνη, Πέτρος Λαγούτης, Κλαούντια Μάτολα, Πηνελόπη Πλάκα και Δήμητρα Σαλτού. Το Σάββατο ο σεφ μάς μαθαίνει να φτιάχνουμε ζωμούς, ώστε να δίνουμε περισσότερη γεύση στα φαγητά μας, ενώ ανακυκλώνοντας υλικά όπως κόκαλα από παρασκευές κρεάτων, υπολείμματα από κοπές λαχανικών και κοτσάνια βοτάνων, μας μαθαίνει να ενισχύουμε γευστικά τις σάλτσες μας. Για την παρασκευή του ζωμού ακολουθείται η διαδικασία του σιγανού βρασμού, ενώ τα κόκαλα που χρησιμοποιούνται καθορίζουν τη γεύση και το είδος του ζωμού. Επίσης ο Γιάννης Λουκάκος μας δείχνει πώς να φτιάξουμε ένα ζωμό κοτόπουλου, ετοιμάζει φιλέτο σφυρίδα με πρασόρυζο και βελουτέ ψαριού, ενώ οι μαθητές του αναλαμβάνουν να μαγειρέψουν σούπα λαχανικών με φουρνιστή μπρουσκέτα, με τυριά και τραχανά, με μανιτάρια σοτέ και ταλαγάνι. Οσο για το γλυκό της ημέρας, είναι σπασμένο ραβανί με κρέμα λεμονιού και παγωτό βανίλια.