Ντίνα Νικολάου: Ετοιμάζει τραπέζι για τον καλό της φίλο, Δημήτρη Γρηγοράκη
Η σεφ Ντίνα Νικολάου ετοιμάζει τραπέζι για τον καλό της φίλο, τον διατροφολόγο Δημήτρη Γρηγοράκη και την ομάδα του και μαγειρεύει φαγητά που ξέρει ότι σίγουρα θα τους εντυπωσιάσουν την Κυριακή στην εκπομπή «Ελλήνων γεύσεις».
Μία λαχταριστή χορτοτυρόπιτα, ένα μαμαδίστικο γιουβέτσι και μία δελαστική πορτοκαλόπιτα και όλα νόστιμα, υγιεινά και γεύσεις που θυμίζουν παράδοση. Και μέχρι να ετοιμάσει το υπέροχο γεύμα της, ταξιδεύει σε έναν προορισμό, με καλό φαγητό και φιλόξενους κατοίκους, ιδανικό για όλες τις εποχές, τη λίμνη Πλαστήρα! Ξεναγεί στα πιο όμορφα σημεία της λίμνης και σε ένα ιχθυοτροφείο πέστροφας, δίπλα από τον ποταμό Καρυτσιώτη, όπου δύο αδέρφια προσπαθούν να διασώσουν το άγριο είδος της πέστροφας που χαρακτηρίζει την περιοχή. Και δίπλα στον ποταμό την κερνάνε τσιπουράκι με νόστιμη πέστροφα και τοπικούς μεζέδες! Στο χωριό Λαζαρίνα επισκέπτεται μία μονάδα παραγωγής μανιταριών και μυείται στα μυστικά τους! Εντυπωσιάζεται από τις τοπικές λιχουδιές και δοκιμάζει ντόπιο τραχανά με αρνάκι και τηγανιά από ντόπιο κρέας.