Media

Ο Βαφειάδης, η Λιάνη και το κόλπο του Harefield

Ο Νικόλας Βαφειάδης μόλις απολύεται από το στρατό και όντας υποψήφιος διδάκτορας με θέμα την έρευνα βολφραμίου στην Ελλάδα, εργάζεται ως διορθωτής στην οικονομική εφημερίδα Κέρδος.

Εκεί θα κάνει και την πρώτη του δημοσιογραφική απόπειρα. Το πρώτο κείμενο που υπογράφει έχει τίτλο «Μύθος η ενεργειακή ένδεια». Όταν δημοσιεύεται, τον καλεί ο διευθυντής της εφημερίδας, Θοδωρής Καλούδης, και του προτείνει να γράφει ένα άρθρο που θα δημοσιεύεται κάθε Σάββατο. «Στην εφημερίδα έμεινα έως το 1986, οπότε πήρα μια υποτροφία για σπουδές δημοσιογραφίας στο City University of London. Στο Λονδίνο, παράλληλα με τις σπουδές μου, δούλεψα στο ραδιόφωνο του ΒΒC, αλλά και στην εφημερίδα Financial Times. Τον Οκτώβριο του 1988, ο τότε πρωθυπουργός μπαίνει εσπευσμένα στο νοσοκομείο Harefield, προκειμένου να υποβληθεί σε εγχείρηση καρδιάς. Ο Νικόλας Βαφειάδης εξασφαλίζει την πρώτη συνέντευξη της Δήμητρας Λιανή, ως συντρόφου του Παπανδρέου, για λογαριασμό του ραδιοφώνου του ΑΝΤΙ. «Οι άνθρωποι του Παπανδρέου δεν με άφηναν να την προσεγγίσω. Έτσι, λοιπόν, σκαρφίστηκα ένα κόλπο. Μια μέρα που έφεραν με ελικόπτερο μια ασθενή, πήγα κάτω από το παράθυρο που νοσηλευόταν ο Παπανδρέου. Ήμουν σίγουρος πως η Λιανή θα άκουγε το θόρυβο και θα έβγαινε να δει τι συμβαίνει. Πράγματι, άνοιξε το παράθυρο. Της φώναξα "Κυρία Λιανή, θα ήθελα να σας κάνω μια συνέντευξη". Κατεβαίνει και εκείνη τη στιγμή εμφανίζεται συμπτωματικά και ο Γιώργος Λιανής, που της λέει "Αν δώσεις σε κάποιον συνέντευξη, θα δώσεις στον Νικόλα". Μου έκανε μεγάλη εντύπωση τότε. Ουσιαστικά, η φωνή της Δήμητρας Λιανή ακούστηκε για πρώτη φορά στα media από το δημοσιογραφικό μουκασετοφωνάκι» τόνισε στο People.
Την ημέρα της εγχείρησης, όλοι οι δημοσιογράφοι περιμένουν με ανυπομονησία το ιατρικό ανακοινωθέν. Ο Βαφειάδης είναι στο τηλέφωνο και βλέπει τη Δήμητρα Λιανή να βγαίνει στο διάδρομο. «Πέτυχε» του φωνάζει και αμέσως δίνει πρώτος την ανταπόκριση στην Ελλάδα.

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved