Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: «Είμαι γεννημένη για να μαγειρεύω»
Το φυσικό της περιβάλλον είναι η κουζίνα. Είτε αυτή είναι στο πλατό είτε στο σπίτι της. Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου είναι από τις μόνες, που δεν κρύβει μυστικά μαγειρικής από τους τηλεθεατές...
Έχεις σκεφτεί τον εαυτό σου σε κάτι άλλο εκτός της μαγειρικής ή θεωρείς ότι ένας άνθρωπος γεννιέται για κάτι;
«Νομίζω ότι είμαι γεννημένη για να μαγειρεύω, να απολαμβάνω και να χαρίζω χαρά και αγάπη μέσα από το φαγητό που φτιάχνω. Θεωρώ ότι ο Θεός μου έδωσε αυτό το δώρο. Η δουλειά μου είναι η χαρά μου!».
Έχω την αίσθηση ότι η μαγειρική σε χαλαρώνει.
«Η μαγειρική είναι η ζωή μου ολόκληρη. Χαλαρώνω γιατί είναι και δημιουργία και, πάνω απ' όλα, είναι πάθος. Όταν βρίσκομαι στην κουζίνα, είμαι στο μόνο μέρος που νιώθω πολύ άνετα. Πολλοί μου λένε ότι στο φακό της εκπομπής είμαι πολύ άνετη. Είμαι στο φυσικό μου χώρο, γι’ αυτό είμαι άνετη. Όχι στις κάμερες, αλλά στην κουζίνα».
Δεν έχεις πρόβλημα να μοιραστείς με τους τηλεθεατές τα μυστικά που έχουν συνήθως οι σεφ και κάνουν το φαγητό πιο νόστιμο σε ένα εστιατόριο, αλλά όταν το μαγειρεύουμε στο σπίτι δεν έχει την ίδια γεύση;
«Θέλω αυτό που δείχνω να το κάνουν όλοι και να τους βγαίνει τέλειο, όπως το δικό μου. Έχω αυτή την τρέλα! Δεν κρύβω το παραμικρό και δίνω τόσες πολλές πληροφορίες, που μπορεί να τους βγει ακόμη και καλύτερο!».
Για σένα, πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η εμφάνιση ενός πιάτου;
«Πρώτα απ' όλα παίζουν ρόλο τα υλικά, μετά η γεύση και η εμφάνιση. Πιο μεγάλη σημασία δίνω στο υλικό που θα χρησιμοποιήσω και στον τρόπο που θα το μαγειρέψω».
ΠΗΓΗ: 7 Μέρες TV