«60’ Ελλάδα»: Ο Νίκος Μάνεσης στην Ορεινή Ναυπακτία
Media

«60’ Ελλάδα»: Ο Νίκος Μάνεσης στην Ορεινή Ναυπακτία

Με πυξίδα τον άνθρωπο και προορισμό την ελληνική περιφέρεια, η εκπομπή του Alpha «60’ Ελλάδα» ξεκίνησε, για τέταρτη χρονιά, το οδοιπορικό της

Στόχος η καταγραφή της καθημερινότητας, ακόμα και στο πιο απομακρυσμένο σημείο της χώρας, αλλά και του μηνύματος ότι η ζωή μακριά από τα αστικά κέντρα χτίζεται με τόλμη και έμπνευση.

Ο Νίκος Μάνεσης ανοίγει τον χάρτη και μετράει χιλιόμετρα. Σταθμοί της διαδρομής του όλα τα μέρη όπου οι ανθρώπινες ιστορίες έχουν σαν λέξεις – κλειδιά τη δύναμη, τη δημιουργία, την αισιοδοξία, το χαμόγελο. Στον δρόμο του, συναντάει πρόσωπα που αντιμετωπίζουν το μέλλον με ελπίδα και ευρηματικότητα, που κυνηγούν τα όνειρά τους, αναλαμβάνουν δράση, καινοτομούν, παράγουν, προσφέρουν. Μπαίνει στα σπίτια τους, στους χώρους εργασίας και διασκέδασής τους, γίνεται μέλος της τοπικής κοινωνίας αλλά και μέρος του ρεπορτάζ. Βλέπει αυτά που οι άλλοι δεν βλέπουν.

Το 6ο οδοιπορικό του Νίκου Μάνεση μας οδηγεί στην Ορεινή Ναυπακτία.
Η ορεινή Ναυπακτία είναι μια αραιοκατοικημένη περιοχή που χάνεσαι στα δάση, αλλά.... και τους δαιδαλώδεις βουνίσιους δρόμους. Πώς γινόταν λοιπόν να μην χαθούμε και εμείς; Όμως, όπως πάντα, βρίσκουμε το δρόμο μας.

Οι ιστορίες ξετυλίγονται...

Στο χωριό Κλεπά, τα μισά σπίτια έχουν παρασυρθεί από κατολίσθηση. Η κάμερα της εκπομπής παρακολουθεί το ξεσπίτωμα των κατοίκων και την τοποθέτηση κοντέινερ για να βγάλουν το χειμώνα...

Στην Αράχωβα, όχι τη γνωστή του Παρνασσού, οι 75χρονοι μηχανόβιοι με τις γουρούνες, συναγωνίζονται το Νίκο Μάνεση που οδηγεί «Ζούνταπ», ενώ με ένα φορτηγό της δεκαετίας του ’50, γνωρίζουμε τη λίμνη και το εντυπωσιακό φράγμα του Εύηνου.
Λίγο μακρύτερα, οι κυνηγοί... μαζεύουν μανιτάρια και χόρτα, ενώ ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδας στην σκοποβολή, μαζί με έναν ιδιοκτήτη ROCK-CLUB και έναν πρώην αστυνομικό διευθυντή απολαμβάνουν τη φύση...

Στο χωριό Πλάτανος, οι λιγοστοί κάτοικοι ζουν με την ανάμνηση της Αλίκης Βουγιουκλάκη. Γέννημα θρέμμα του χωριού ο μαιευτήρας Παπανικολάου, ο οποίος την βοήθησε να φέρει στον κόσμο τον μονάκριβό της Γιάννη. Η εθνική σταρ έκανε τάμα στην εκκλησία του Πλάτανου. Ιστορικό χωριό, καθώς ήταν το στρατηγείο του Χαρίλαου Φλωράκη επί εμφυλίου. Εκεί, συγκεντρώνονται και οι ξυλοκόποι της Ναυπάκτου που κόβουν ξύλα γιατί το πετρέλαιο παραμένει ακριβό.

Νυχτώνει και ο αγώνας δρόμου πριν πέσει ο ήλιος αρχίζει. Προορισμός το χωριό Στράνωμα. Εκεί, όπου οι κάτοικοι περνούν τον Εύηνο με μια συρμάτινη γέφυρα του περασμένου αιώνα και ένα κασόνι, καρούλι το λένε, που προϋποθέτει να είσαι ακροβάτης και γυμνασμένος.

Κρυονέρια. Ένα χωριό στα βόρεια, όπου όταν αρχίσει να χιονίζει δεν σταματά. Εκεί, μένει ο «Ινδιάνος». Τον λένε έτσι γιατί ζει από τη φύση, φιλοσοφεί και ταΐζει τα ζώα του με πανάκριβα μανιτάρια.

Στην Άνω Χώρα, συναντούμε τον «Καρνάβαλο», το λεωφορείο της δεκαετίας του΄50 που μετέφερε, μέσα από λάσπες και χιόνια, τους κατοίκους. Το λεωφορείο έχει γίνει πια ατραξιόν, όπως και η λέσχη φίλων Στέλιου Καζαντζίδη.

Στην Αμπελακιώτισσα, παρακολουθούμε το γλέντι για το κατευόδιο των κατοίκων που επιστρέφουν στη Ναύπακτο. Τον χειμώνα μόνο δέκα θα μείνουν στο χωριό.

Τελευταία στάση η Ναύπακτος. Μια ενδιαφέρουσα περιήγηση με την ιδιαίτερη ματιά της εκπομπής. Από την Ολυμπιακή πίστα κανό-καγιάκ, μέχρι την παραλία της Χιλιαδούς, όπου οι νέοι της Ναυπάκτου πρωτοτυπούν. Ασχολούνται με HORSE SURFING. Το θέαμα εντυπωσιακό καθώς άλογα τραβάνε τις σανίδες στη θάλασσα. Εντυπωσιακή και η νύφη που φωτογραφίζεται με τα άλογα για να έχει ένα πλούσιο γαμήλιο άλμπουμ!

©2010-2025 Gossip-tv.gr - All rights reserved