Σπύρος Λάμπρου: «Δεν χρειάζεται να είσαι ούτε αγενής ούτε λαϊκιστής»
Για τη νέα γενιά που πιστεύει πως είναι καλύτερη από τις παλαιότερες μιλάει ο Σπύρος Λάμπρου ενώ αναφέρεται και στις μεγάλες αλλαγές που έχουν έρθει στην τηλεόραση τα τελευταία χρόνια...
Ποιες είναι οι φετινές αλλαγές στις οποίες θα επενδύσετε περισσότερο στην εκπομπή;
Το βασικό είναι οι ειδήσεις και η επικαιρότητα. Είναι και µια χρονιά -όπως την έχουν ονοµάσει«πολιτική». Εµείς, θα επενδύσουµε περισσότερο σε ρεπορτάζ που δεν βλέπουµε συχνά και που αφορούν άµεσα την κοινωνία, τα προβλήµατα του κόσµου, αλλά και σε ρεπορτάζ µε ωραίες εικόνες. ∆εν θέλω να δείχνουµε µόνο προβλήµατα, αλλά και επιτεύγµατα. Για παράδειγµα, βγάλαµε τον Έλληνα που έλυσε ένα από τα 13 δυσκολότερα προβλήµατα φυσικοµαθηµατικής του κόσµου. Ηταν ένα παιδί από τα Σπάτα, ένας συγκλονιστικός τύπος, ο οποίος έδωσε ένα πολύ αισιόδοξο µήνυµα ότι δεν πας µπροστά µόνο αν έχεις χρήµατα. Τα τελευταία χρόνια βλέπεις ότι υπάρχει µια διαφορετική γενιά, παιδιά ηλικίας 17-20 χρόνων, τα οποία δεν δίνουν αξία στο χρήµα, αλλά στις σπουδές, στους φίλους, στους συνανθρώπους. Τα πράγµατα είναι πλέον διαφορετικά σε σχέση µε τη δική µας τη γενιά, που στόχος µας ήταν πώς θα πάρουµε το επόµενο καλό αµάξι. Βγαίνει µια καλύτερη γενιά, που θα µας κάνει καλύτερους και εµάς.
Στις ενημερωτικές εκπομπές θεωρείς ότι είναι σημαντικότερο το ρεπορτάζ ή το σχόλιο;
Εµείς κάνουµε ρεπορτάζ και δίνουµε και µια ερµηνεία, αλλά το σχόλιο θα το κάνει ο τηλεθεατής. Μια προσωπική άποψη µπορώ να την πω, αλλά µέχρι εκεί. ∆εν µου αρέσει το «καφενείο». Για παράδειγµα, στο Μάτι, που έχω 100 νεκρούς, δεν θα κάνω κανένα σχόλιο. Οταν έχω έναν πολύ βαρύ φόρο, ο οποίος διαλύει την ελληνική κοινωνία, που λέγεται ΕΝΦΙΑ ή φόρος εισοδήµατος, που τόσο η κυβέρνηση όσο και η αντιπολίτευση συµφωνούν ότι είναι άδικος, δεν θέλω να κάνω σχόλιο, θέλω να µου πουν πότε θα τον µειώσουν και πότε δεν θα τον πληρώνουµε.
Υπάρχουν καταξιωμένοι παρουσιαστές οι οποίοι στηρίζονται στο σχόλιο, φωνάζουν λίγο περισσότερο on air.
Και εγώ φωνάζω. ∆εν λέω να µην ανεβάσεις τους τόνους όταν πρέπει, αλλά δεν χρειάζεται να είσαι ούτε αγενής ούτε λαϊκιστής. Αυτή η τηλεόραση νοµίζω ότι ξεπεράστηκε. Κάποτε λέγαµε να φέρουµε πολιτικούς στο στούντιο για να «αρπαχτούν» και να κάνουµε νούµερα. Πλέον, σε όποιους πολιτικούς έρχονται τους λέµε εκ των προτέρων να κρατούν χαµηλούς τόνους στον «αέρα», να σέβονται τους συνοµιλητές τους, γιατί αυτό θέλει ο κόσµος.
Πηγή: Realnews