Άκης Πετρετζίκης: «Η ζαχαροπλαστική χρειάζεται μεγαλύτερη ακρίβεια, συνέπεια και υπομονή»
Τελικά η ζαχαροπλαστική είναι πιο δύσκολη από τη μαγειρική;
Ο Άκης Πετρετζίκης απαντάει στο συγκεκριμένο ερώτημα και αναφέρει αν έχει άλλα κριτήρια ως σεφ από τους επαγγελματίες ζαχαροπλάστες στο «Bake off Greece».
Η ζαχαροπλαστική είναι όντως πιο δύσκολη από τη μαγειρική;
«Δεν θα χρησιμοποιούσα τον όρο «δύσκολη». Θα έλεγα ότι απλά χρειάζεται μεγαλύτερη ακρίβεια, συνέπεια και υπομονή. Όλα αυτά, φυσικά, εξαρτώνται και από τη συνταγή, γλυκιά ή αλμυρή, την οποία καλείται κανείς να παρασκευάσει».
Ως σεφ, έχετε άλλα κριτήρια στο διαγωνισμό από τους επαγγελματίες ζαχαροπλάστες;
«Όταν αναφερόμαστε στη ζαχαροπλαστική, τα κριτήρια είναι συγκεκριμένα. Κοιτάζοντας ένα γλυκό, μπορώ να καταλάβω τι πήγε στραβά -αν κάτι έχει όντως πάει στραβά- και βάσει αυτού θα κρίνω το δημιουργό του. Οπότε, όχι, τα κριτήρια μου δεν είναι διαφορετικά», λέει στο 7MEΡΕΣ TV.