Οι Γλυκές Αλχημείες ταξιδεύουν στη Μεσσηνία
Το Σάββατο 2 Μαρτίου στις 14.40, ο Στέλιος Παρλιάρος και οι Γλυκές Αλχημείες ταξιδεύουν στη Μεσσηνία.
Με ορμητήριο την Καλαμάτα, ο Στέλιος επισκέπτεται ελαιώνες, εργαστήρια παραδοσιακών εδεσμάτων και γνωρίζει την τοπική γαστρονομία. Ξεναγείται σε ένα σύγχρονο ελαιουργείο, που εξάγει μεγάλες ποσότητες του ελαιολάδου της Μεσσηνίας σε όλον τον κόσμο και κάνει γνωστό το όνομα Kalamata διεθνώς. Μετά από χρόνια πειραματισμού, στο συγκεκριμένο ελαιουργείο εμφιαλώνουν ελαιόλαδα με αρώματα της Μεσογείου, όπως βασιλικό ή πιπεριές, αλλά και κάποια πολύ ιδιαίτερα με άρωμα σοκολάτας και τριαντάφυλλου.
Στο κέντρο της πόλης, μαθαίνει από δυο ντόπιες την τέχνη του διπλώματος για τις δίπλες και γνωρίζει μια οικογένεια που, εδώ και τρεις γενιές, φτιάχνει το περίφημο καλαματιανό παστέλι. Οδηγεί μέχρι τους Γαργαλιάνους και γνωρίζει έναν νέο παραγωγό μελιού, του βασικού συστατικού των ντόπιων γλυκών. Επιστρέφει στο εργαστήριο με δίπλες, μέλι, ελαιόλαδο και παστέλι, αλλά και νέες ιδέες για γλυκά αριστουργήματα.
Τις τραγανές δίπλες τις γεμίζει με βελούδινη γλυκιά κρέμα τυριού με όξινες νότες, τις περιχύνει με μέλι και τις πασπαλίζει με καρύδι. Το εξαιρετικό λάδι που παράγει η Καλαμάτα τον εμπνέει για να δημιουργήσει ένα αφράτο κέικ με ελαιόλαδο, άρωμα από ξύσμα πορτοκαλιού και γιαούρτι. Τέλος, δημιουργεί ένα υπέροχο άλειμμα λευκής σοκολάτας με φουντούκια και ελαιόλαδο, που κάνει τα σνακ πεντανόστιμα.