Kitchen Lab: Ο Άκης ετοιμάζει εναλλακτικό μενού τριών πιάτων!
Σήμερα ο Άκης Πετρετζίκης «σπάει» τη μαγειρική ρουτίνα με ένα «εναλλακτικό» μενού τριών πιάτων.
Το «γεύμα» ξεκινά με κανελόνια μελιτζάνας που περιέχουν σπανάκι και φέτα. Είναι μια διαφορετική εκδοχή για κανελόνια, όπου οι μελιτζάνες αντικαθιστούν τα ζυμαρικά. Ο Άκης κόβει τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες και τις ψήνει στο τηγάνι. Αφού τις ρολάρει, τις γεμίζει με το σπανάκι, τη φέτα και τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτει σάλτσα ντομάτας και τις ψήνει στον φούρνο.
Για δεύτερο πιάτο, φτιάχνει μια παραδοσιακή κρητική συνταγή: χανιώτικη κρεατόπιτα με αρνίσιο κρέας, εκλεκτά τυριά και τραγανό χειροποίητο φύλλο. Ο Άκης δεν ξεφεύγει πολύ από την κλασική συνταγή. Ετοιμάζει τη γέμιση με το κρέας και προσθέτει γαλοτύρι, γραβιέρα και ανθότυρο. Πλάθει τα φύλλα, τα γεμίζει με το μείγμα και ψήνει την πίτα.
Για επιδόρπιο, ο σεφ παρουσιάζει κάτι πρωτότυπο: chessecake στη χύτρα! Παρασκευάζει πρώτα την κλασική βάση με μπισκότο και σοκολάτα κι έπειτα την αρωματική γέμιση από τυρί κρέμα και γιαούρτι. Αυτό, όμως, που κάνει ξεχωριστό το cheesecake του Άκη, είναι ότι το φτιάχνει μέσα στη χύτρα ταχύτητας…