Το Σάββατο 6 Απριλίου ο Άκης Πετρετζίκης ανοίγει το «Kitchen Lab»
Το μενού τού Σαββάτου περιλαμβάνει τρία πιάτα στα οποία δεν μπορεί να αντισταθεί κανείς.
Αρχικά, ο Άκης φτιάχνει μακαρονάδα με γαρίδες. Αφού βράσει τα σπαγγέτι, μαγειρεύει τις γαρίδες στο τηγάνι και παράλληλα ετοιμάζει μία σάλτσα με τυρί κρέμα και σπανάκι την οποία δένει με ταχίνι. Στο τέλος, σερβίρει τη μακαρονάδα με τριμμένη παρμεζάνα.
Ακολουθεί μία νόστιμη ρωσική σαλάτα με χειροποίητη μαγιονέζα. Ο σεφ ξεκινά να φτιάχνει τη μαγιονέζα και αποκαλύπτει το μυστικό ώστε να μην κόψει η σως και ταυτόχρονα να αποκτήσει βελούδινη υφή. Στη συνέχεια ετοιμάζει την κλασική ρώσικη σαλάτα με αρακά, αγγουράκι τουρσί, αυγά, πατάτες, καρότα και ζαμπόν.
Κι επειδή το Πάσχα πλησιάζει, ο Άκης παρουσιάζει στο Kitchen Lab μια συνταγή για νηστίσιμο τσουρέκι. Αφού φτιάξει τη ζύμη, την αρωματίζει με μαστίχα, μαχλέπι και κάρδαμο, και την αφήνει να φουσκώσει. Έπειτα δείχνει τον πιο πρακτικό και εύκολο τρόπο για να την πλάσουμε σωστά σε πλεξούδες, τις οποίες πασπαλίζει με φιλέ αμυγδάλου και τις ψήνει.